- Gambling ødela EM for England

Paul Merson - sjøl tidligere gambler og alkoholiker - tror Englands EM-sjanser ble ødelagt av utbredt spillegalskap. Les siste nytt fra engelsk fotball.

De siste dagene har det blitt kjent at det engelske landslaget ikke gjorde stort annet enn å spille på kort eller hester da de var sammen under Kevin Keegan.

Aston Villas Paul Merson forstår gutta godt, men advarer mot avhengighet og manglende fokus på det som skjer på banen.

- Spill er ikke det samme som å alkohol eller narkotika. Men det er definitivt en måte å få rus på, sier Merson.

Englandsgutta satset ofte en halv million på kortspill og fikk direkteoverført hesteveddeløp til EM-leiren. Merson tror spillerne ble merket av det.

- Jeg så et par Englandskamper på tv og synes at spillerne så mer slitne ut enn jeg hadde regnet med. Gambling tapper deg for krefter, både mentalt og fysisk. Spesielt hvis du taper penger. Jeg ser at flere spillere vedder om penger, og at det er større summer involvert, sier Merson.

En av spillerne som ikke trivdes i gamblermiljøet under Keegan var Sunderlands toppscorer Kevin Philips. Han fikk heller ikke spille mye - på banen.

- Hvis du ikke var en kort- eller veddeløp-person var det kjedelig under Kevin Keegan. Jeg brukte mye tid på rommet mitt når jeg var med, sier Philips som nekter å spekulere i om han ville fått mer spilletid om han var en gambler.

- Jeg håper det blir mer morsomt under den nye manageren. Jeg er sikker på at den nye treneren har nye ideer. Jeg ser fram til en ny start med England.PATRIK BERGER kan være ute for resten av sesongen etter at han ble kneskadd lørdag. Denne uka flyr han til USA for et inngrep i korsbåndskaden. LEEDS slo Liverpool i helga, men er likevel på utkikk etter ny spiss. Sammen med Tottenham er klubben interessert i Liverpools Titi Camara, som har bedt om å bli solgt.WEST HAM-SJEF Harry Redknapp mener det er for mye blest om utenlandske trenere i England. - De har ingen magisk pinne på treningsfeltet. Det er spillerne i klubbene som er viktige, sier manageren.WOLVERHAMPTONs rike, men aldrende eier, Sir Jack Hayward, vil ikke se Mercedeser rundt Molineux. Hayward har gitt klar beskjed om at klubben må selge sin egen minibuss av samme merke. Grunn: Den ble bygd av «onde» tyskere. En talsmann for «Kick it out», en antirasistisk organisasjon innen fotballen kaller Hayward «ekstrem og ufølsom».ASTON VILLA er interessert i to Birmingham-spisser, Mark Burchill og Dele Adebola. Førstnevnet er i Birmingham på utlån fra Celtic, mens Adebola er satt på transferlista på tross av en rekke mål den siste tida.DAVID BECKHAM er klar for Champions League onsdag, melder Manchester United-manager Alex Ferguson. Beckham fikk en ankelskade lørdag, men den skal ikke være alvorlig.MANCHESTER CITY er ute etter en spiss som skal erstatte George Weah, som fikk gå gratis til Marseille. Lørdag tapte City 0-1, og manager Joe Royle innser at stallen må styrkes. Samtidig reiser Paulo Wanchope ofte til landskamper med Costa Rica. - Vi vet hva problemet er, og vi prøver å gjøre noe med det, sier Royle.

  • Kilder: The Mirror, The Sun, Soccernet, PA og Football247.