VERDENSMESTER: BMC-laget er ikke på Protouren, men med verdensmester Cadel Evans på laget får de likevel delta i årets Tour de France.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eric Gaillard
VERDENSMESTER: BMC-laget er ikke på Protouren, men med verdensmester Cadel Evans på laget får de likevel delta i årets Tour de France.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eric GaillardVis mer

Gamblingen lyktes - Cadel Evans og BMC deltar i Tour de France

22 lag klare for sykkeleventyret.

|||

Cadel Evans gamblet og skrev kontrakt med BMC-laget før årets sesong. Det var et sjakktrekk som ga laget plass i sommerens Tour de France.

Det ville vært så å si umulig for Tour-arrangørene ikke å ta med laget til verdensmester Cadel Evans. Selv om laget ikke er med på Protouren, inngikk laget også kontrakter med tidligere verdensmester Alessandro Ballan og den svært erfarne amerikaneren George Hincapie.

Et Tour de France i 2010 uten disse meritterte rytterne kunne ikke Amaury Sport Organisation (ASO) leve med.

Den norske førsteårsproffen Alexander Kristoff kjører også for BMC, men sykler lite trolig Tour de France.

22 lag har fått klarsignal, og alle de store og kjente lagene er selvsagt med. Thor Hushovds Cervelo er å finne blant de 22, og det er også «norske» Team Sky med Edvald Boasson Hagen og Kurt Asle Arvesen i spissen.

Lance Armstrongs RadioShack er selvsagt på start sammen med Alberto Contadors Astana-lag.

Sommerens Tour de France starter i Rotterdam 3. juli.

Følgende 22 lag stiller i Tour de France til sommeren: AG2R, Astana, Bouygues Telecom, Caisse dEpargne, Cofidis, Columbia, Euskatel, Francaise des Jeux, Footon-Servetto, Lampre, Liquigas-Doimo, Milram, Quick-Step, Rabobank, Saxo Bank, Omega Pharma-Lotto, Garmin-Transitions, Katjusja, Cervelo, RadioShack, Team Sky og BMC.

(NTB)