Gamboa fikk arbeidstillatelse - klar for West Brom

Rosenborg får rundt 20 millioner.

 FRA ROSENBORG TIL PREMIER LEAGUE:  Cristian Gamboa er omsider klar for Rosenborg etter at han endelig fikk arbeidstillatelse tirsdag. Foto: REUTERS/Yves Herman
FRA ROSENBORG TIL PREMIER LEAGUE: Cristian Gamboa er omsider klar for Rosenborg etter at han endelig fikk arbeidstillatelse tirsdag. Foto: REUTERS/Yves HermanVis mer

Premier League-klubben West Bromwich bekreftet tirsdag at Cristian Gamboas overgang fra Rosenborg er i boks.

Trøbbel med arbeidstillatelsen utsatte costaricanerens overgang noen dager, men tirsdag kom bekreftelsen fra Englands fotballforbund (FA) om at alt var i orden.

Dermed kan høyrebacken forberede seg på en framtid i engelsk toppfotball. Rosenborg innkasserer rundt 20 millioner kroner for overgangen.

- Neste stopp Premier League! Glad for å være en Albion-spiller, skrev Gamboa via sin Twitter-konto.

WBA skriver på sitt nettsted at klubben slo sterke motstandere i kampen om VM-profilens underskrift. Gamboa får draktnummer 16 i sin nye klubb.

- Cristian er en spiller jeg ble ekstremt imponert over under VM. Vi fikk hard konkurranse fra andre Premier League-klubber, men vi klarte å overbevise Cristian om at WBA var den beste klubben for ham, sier en strålende fornøyd manager Alan Irvine.

Mandag uttalte Irvine at han var frustrert over at arbeidstillatelsen ikke gikk i boks med én gang.

- Som jeg sa tidligere: Det ville vært utrolig om Cristian ikke fikk arbeidstillatelse. Vi er åpenbart fornøyde med dagens utfall.

Rosenborg publiserte tirsdag ettermiddag en pressemelding der klubben takker Gamboa for innsatsen og ønsker ham lykke til videre.

Gamboa spilte 53 kamper for Rosenborg etter debuten i september 2012. Han er den tredje spilleren trønderne har solgt i sommer.

(NTB)