Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gameweek

Gameweek #15: Kritisk til Liverpool-stjerna: - Jeg er ikke imponert

Se Gameweek.

VALEBROKK GJESTER GAMEWEEK: Sammen med Joachim og Christian diskuterer E24-redaktør Per Valebrokk blant annet suspensjonen til Sergio Agüero. Du får også høre hvorfor Chelsea-spiss Diego Costa sammenlignes med boligmarkedet i Oslo ... Video: Per Ervland/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Se Gameweek #15 i videovinduet øverst i saken for hele diskusjonen rundt Manchester United og flust av Fantasy-tips.

(Gameweek): Gameweek er Dagbladets Fantasy Premier League-program. Denne uka er E24- og Dine Penger-redaktør Per Valebrokk på besøk. Sammen med programleder Joachim Baardsen og spillentusiast Christian Monge Hugsted deler han sine synspunkter rundt de forskjellige spillerne i ligaen og blant andre José Mourinho.

For hva er det egentlig som virker å være galt med Manchester United-manageren?

- Man skal gjerne ikke bruke så sterke ord, men det er pinlig å se på hvordan han oppfører seg om dagen. Det ser ikke ut som han har det kjekt. Allerede før kampene starter virker det jo som han gruer seg til det som skal skje, sier Baardsen.

- Skaper en indre fiende

14 kamper ut i sesongen ligger Mourinhos lag hele 13 poeng bak serieleder Chelsea. Med Premier League-tittelen som uttalt mål, er ikke det i nærheten av å være godt nok. Mourinho har også klart å pådra seg to personlige karantener etter å ha blitt sendt på tribunen for utbrudd langs sidelinjen under matcher.

Valebrokk tror at en av grunnene til at Mourinho ikke har opplevd suksess det siste året, verken i Chelsea eller Manchester United, skyldes at portugiseren sliter med å finne den rette balansegangen i væremåten sin.

- Mourinho har jo vært veldig god til å bygge en beleiringsmentalitet i de lagene han har ledet opp gjennom årene. Det har vært «oss mot dem». «Vi er uglesett av alle, men vi står sammen.», sier Valebrokk i Gameweek og fortsetter:

- Hvis du ikke klarer å holde harmoni innenfor murene, har du problemer. Da har du ikke bare den «ytre fienden», men du skaper en «indre fiende» også. Makan til hvor klaustrofobisk det må være inne i den garderoben til Mourinho av og til, sier Valebrokk.

- Har et uforløst potensial

Det er imidlertid grunner til at United kan begynne å plukke flere poeng i tiden som kommer. Spesielt offensivt representerer spillere som Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba, Anthony Martial og Henrikh Mkhitaryan stor slagkraft.

- Det er jo tilsynelatende Mourinho som takler denne motgangen verst. Spillerne forsøker jo, sier Baardsen, før Monge Hugsted følger opp:

- Jeg tenker at de føler at alt går mot dem, at de bare har uflaks. Men når det skjer gang på gang på gang, må man spørre seg om det bare er uflaks eller om det er udyktighet. De har vel tapt sju poeng det siste kvarteret den siste sesongen, og det er helt ulikt United. Men de har et fint program, da, så jeg tror United vil heve seg framover.

- For det er et uforløst potensial der med blant andre Martial og Mikhytaryan, kommenterer Baardsen.

Duoen kan også bli interessant på Fantasy hvis de presterer i ukene inn mot jul.

  • Se Gameweek #15 i videovinduet øverst i saken for hele diskusjonen rundt Manchester United og flust av Fantasy-tips.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!