«Gamle gress» til himmels da Kovacs stanget Godset nærmere gulldrømmen

Snudde til seier hjemme mot Rosenborg.

DRAMMEN (Dagbladet): Strømsgodset - Rosenborg 2-1.

Det var kampen ingen av lagene hadde råd til ikke å vinne dersom gulldrømmen skulle forbli noe annet enn en drøm med bare to resterende serierunder igjen å spille i Tippeligaen.

Selv om trenernestor Nils Arne Eggen avfeide alt snakk om de enorme forskjellene i rammevilkår mellom de tre klubbene i tetstriden som tøvete, er det likevel smått naturstridig at drammenserne, med et av norsk toppfotballs minste budsjetter, fortsatt var med i jakten på klubbens første seriemesterskap siden 1970.

I så måte skulle man tro at Ronny Deilas godt samkjørte mannskap hadde minst press på seg foran vinn-eller-forsvinn-duellen på Marienlyst enn trønderske gullgrossister, men samtidig var det nok en og annen blåkledd som innså alvoret i situasjonen under spillerprestasjonen med tanke på rammen som omga dem: Et fullsatt og forventningsfullt Marienlyst på kokepunktet.

Med unntak av et frispark fra Borek Dockal som sved fingertuppene til Adam Larsen Kwarasey på sin vei mot tverrliggeren etter 18 minutter, var det en lite severdig forestilling drammenspublikummet fikk servert i 64 minutter, men nerve, det var det så definitivt fra første fløytestøt. 

Spark bak Men så tok kampen av så til de grader, og Strømsgodset fikk et kraftig spark bak i form av et baklengsmål.

Rosenborg fikk tak i ballen etter et blokkert skuddforsøk fra Stefan Johansen. Borek Dockal satte fart framover med to Godset-spillere i hælene, førte ballen 40 meter framover i banen og overlot til Rade Prica ute til høyre, som hadde med seg flere alternativer i midten, men valgte den frekkeste og vanskeligste løsningen i form av en avslutning fra spiss vinkel.

Det virket ikke Adam Larsen Kwarasey å være særlig godt forberedt på, for Godset-målvakten klarte ikke å forhindre at ballen snek seg i mål via fingertuppene, en omvei innom stolpen og i mål.

I stedet for å klappe sammen, så Strømsgodset plutselig ut som det fotballaget som ikke har tapt på eget kunstgress siden Molde var på besøk 16. juni i fjor.

Bare tre minutter etter kalddusjen så en godt orientert Razak Nuhu i øyekroken at Ola Kamara var i ferd med å starte inn i rommet mellom back og stopper. Serveringen var strøken og da Kamara fikk kroppen foran Jon Inge Høiland, lå ballen i nettmaskene noen tideler seinere.

Vitamininnsprøytning Det var en vitamininnsprøytning av dimensjoner for hjemmelaget, som satte Rosenborg under et voldsomt press de neste minuttene, riktignok uten at det ledet til de store sjansene, noe svake avslutninger må ta skylda for.

HOPPENDE GLAD: Ronny Deila feirer etter Kovacs' scoring. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
HOPPENDE GLAD: Ronny Deila feirer etter Kovacs' scoring. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

I stedet gikk det nesten galt i den andre enden i stedet.

Rade Prica kom aleine med Kwarasey etter en ulykssalig involvering fra Jarl André Storbæk. Svensken var heldig med spretten på det sleipe kunstgresset, fikk ballen forbi keeperen og hadde bare gapende nettmasker foran seg. Men delvis i ubalanse klarte han ikke få ballen mellom stengene.

Corneren fra Stefan Johansen dalte ned på femmeteren med snø på, hvor høyreiste Peter Kovacs svevde høyt, høyt over bakken og stanget ballen ned i hjørnet på ekte målscorervis.

MATCHVINNEREN: Peter Kovacs ble mathcvinner med sitt hodestøt. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
MATCHVINNEREN: Peter Kovacs ble mathcvinner med sitt hodestøt. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Det var en scoring som holder liv i Strømsgodsets gullhåp, samtidig som den avlivet Rosenborgs drøm om det samme.

- Nå er løpet dessverre kjørt for vår del, sier Rade Prica etter kampen.

- Det er veldig realistisk (med gull) nå. Molde sa tidligere i sesongen at det ikke var gøy å se seg over nakken, og det får vi bruke til vår fordel nå, sier Godset-trener Ronny Deila til TV 2 etter kampen.

Dagbladet kommer tilbake med mer fra Drammen.