Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gamle helter blir som nye

CARDIFF (Dagbladet): Norge slår Wales og Tore André Flo scorer sitt første landslagsmål på 822 minutter i kveld. Det ligger like mye tro som håp i en slik påstand. Bortebane og en ganske god motstander er som skapt for norske landslagsspillere med sviktende heltestatus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

9. oktober 1999 vant Norge 2- 1 borte mot Latvia, og endte opp som en av de mest suverene gruppevinnerne i EM-kvalifiseringen.

  • Det er nesten ett år siden.
  • Det er også et skuffende EM og en bedrøvelig hjemmelandskamp mot Armenia siden.
  • For Tore André Flo er det 822 landslagsminutter uten scoring siden.
  • Og for Ole Gunnar Solskjær er det bare noen færre minutter og et ubetydelig straffemål mer enn Flo siden.

Med andre ord:

Både landslaget og mange av de spillerne som forbindes med landslagets framganger de siste årene, har hatt en sammenhengende nedtur det siste året.

Kompleks

Ikke dramatisk. Norge og sluttspill var tross alt en skuffende kombinasjon de to gangene sjansen bød seg før EM - og slik sett ble heller ikke det tredje svake forsøket noe sjokk. Og antatt svakere motstandere på Ullevaal er etter hvert blitt et kjent kompleks. Og spisser uten målteft har vært mer regelen enn unntaket i landslagets storhetstid.

Men de negative signalene har likevel vært såpass mange den siste tida at det er blitt naturlig å stille spørsmål ved ord og begreper som er klistret til alle norske landslagsframganger, både under Drillo og Semb:

  • moral, lojalitet og disiplin.

Flos scoringer

Mulig det er urettferdig overfor både spillerne og landslagssjefen. Kanskje var det bare uflaks og tilfeldigheter og generell formsvikt som ødela både EM- og VM-kvalifiseringsstarten hjemme mot Armenia (0- 0).

I så fall er det på tide å bevise det.

Forutsetningene er de beste:

  • Bortebane mot en ganske god motstander.

  • Et tradisjonelt 4- 5- 1-system med etterlengtet løpsstyrke i formsterke Øyvind Leonhardsen og Roar Strand.

  • Full fokus på dødballer.

  • Og Tore André Flos scoringer mot Manchester United for en uke siden.

Vant borte

I EM-kvalifiseringen vant Norge samtlige bortekamper - og stort sett fortjent. Tore André Flo scoret fem mål på fire av de fem bortekampene han fikk spille.

Forklaringen er enkel:

  • Norge møter lag som ønsker å angripe. Det gir Norge anledning til å dyrke de kvalitetene alle landslagsframganger har vært tuftet på: En streng defensiv organisering, lavt press og raske overganger. Da kommer også sjansene, og gledelig ofte også scoringene. De kvalitetene må også dyrkes i ettermiddag.

Tabellen forteller deg at Norge ikke bør tape poeng i ettermiddag. Men Norge bør heller ikke tape enda en mulighet til å vise seg fra sin beste side. Det vet en spiller som Tore André Flo. Og det får Wales merke.

FULLTREFF: Tore Andre Flo scorer sitt første landslagsmål på 822 minutter i kveld, tror Dagbladets kommentator.