Gamle helter blir som nye

Uwe Rösler blir ny trener i Lillestrøm, mens Jan Åge Fjørtoft er ansatt som manager. Dermed er Fjørtoft ferdig som Tippeliga-kommentator i NRK.

1. desember begynner Rösler og Fjørtoft i klubben, med Gunnar Halle som assistenttrener. Fjørtoft er ansatt i NRK, men vil ikke kommentere Tippeligaen framover.

- Det er klart det er problematisk for oss. NRK kan ikke ha en Tippeliga-kommentator som er manager i en av klubbene. Men en rolle knyttet til landslaget er noe annet, sier NRKs sportssjef Grete Johnsen.

Hun understreker at hun skal ha et møte med Fjørtoft i dag, der de skal avklare hans rolle i NRK framover.

- Folk som er tilknyttet en av klubbene i Tippeligaen kan ikke være på lønningslistene våre, sier Johnsen.

Førstevalget

Dagens trenere, Arne Erlandsen og Hallvar Thoresen, fortsetter ut sesongen, før trioen overtar ledelsen på Åråsen.

«Lillestrøm har vært igjennom en prosess der forskjellige trenerkandidater har vært vurdert og diskutert. Uwe Rösler (35) og Gunnar Halle (38) var Lillestrøms førstevalg, og de eneste som fikk tilbud om kontrakt», heter det i pressemeldingen fra klubben.

- Både Rösler og Halle har fått treårskontrakter. Men dette rokker ikke ved Erlandsens og Thoresens posisjon ut sesongen, sier Lillestrøms styreformann Per Mathisen til NTB.

Gamle spillere

Fjørtoft, Rösler og Halle har alle bakgrunn som spillere i Lillestrøm. Fjørtoft var først innom klubben på slutten av 80-tallet, og avsluttet karrieren sin der i 2002.

Uwe Rösler kom til klubben sommeren 2002. I fjorårssesongen rakk han bare å spille én eliteseriekamp mot Bodø/Glimt før det ble konstatert at han var rammet av kreft. Han er nå erklært frisk igjen.

Gunnar Halle har en lang karriere over to perioder som Lillestrøm-spiller bak seg.

Nå må de tre bevise at de duger også utenfor banen.

VIL FLY IGJEN 1: Uwe Rösler.
VIL FLY IGJEN 2: Jan Åge Fjørtoft.