Gamle helter eldst

De nye spanske stjernene satt på tribunen for Liverpool. De så Steven Gerrard ordne biffen på Anfield.

Med spanjoler kjøpt inn for 20 millioner pund på tribunen, vil Liverpool helt sikkert bli bedre utover sesongen. Men dagens mannskap var mer enn godt nok for seier - til tross for en stygg tabbe av keeper Jerzy Dudek.

Dudek-tabbe

Like før pause, i en omgang Liverpool var det førende laget, kom Dudek ut på en ball keepere skal ta.

Men Liverpools polske sisteskanse klønet det til og slapp en årvåken Nicolas Anelka til. Og Manchester Citys franske spiss, som den siste uka har uttrykt at han ønsker å spille for en annen klubb, satte ballen sikkert i mål.

Men Kevin Keegans mannskap var ikke lenge i paradis. De var nærmere bestemt 15 minutter i garderoben. For etter hvilen handlet det meste om Liverpool og industribyens gamle helter. Og størst av dem alle: Steven Gerrard.

Genial stikker

Et par minutter etter hvilen var det nemlig duket for en av de utsøkte pasningene Gerrard gjør best på balløya. En liten stikker, vips bort med City-forsvaret og Milan Baros befant seg alene med keeper.

Der er EMs toppscorer en av Europas beste.

Og med et stadig økene Liverpool-press, klarte ikke Man City å holde unna. Ikke på Anfield, ikke i manager Rafael Benitez' første Premier League-kamp på hjemmebane.

15 minutter før slutt var rollene byttet om. Milan Baros fikk akkurat en tå på et gjennomspill og Citys engelske landslagskeeper, David James, måtte gi en retur. Der dukket selvfølgelig Anfields største helt opp og dunket inn vinnermålet.

Misfornøyd Keegan

Anfields mest skuffede mann, var utvilsomt Kevin Keegan.

Liverpool-legenden er manager for Manchester City og mener dommer Graham Poll gjorde en særdeles dårlig jobb på både Liverpools vinnermål og utvisningen av Richard Dunne.

- Når en dommer ber om å bli fulgt av linjedommeren og politi inn i spillertunnellen, så regner han vel med å få noen spøsmål om innsatsen sin.

- Det sier egentlig alt, sier Keegan til PA.

Utover i pressekonferansen kom likevel Keegan i bedre, og han dristet seg til og med å komme med noen tips til sin kollega på Anfield.

- Mr. Benitez må lære seg å sitte stille. Området til trenerne er lite her på Anfield, og han sto jo hele kampen.

- Vi får gi ham noen uker, så han lærer seg engelsk. Men noen må snart fortelle ham det. Han sto i det tekniske området hele tida, og jeg sleit med å få sett kampen.

ANFIELDHELT: Steven Gerrard la opp til ett og scoret ett. Dermed tok Liverpool sesongens første seier.