Gamle-klassen krever fest

Petter Solberg (28) må stå skolerett for tidligere skolekamerater om han ikke presterer bra under helgas VM-runde i rally.

KARLSTAD (Dagbladet): - Vi har allerede ordnet oss fri på mandag for å feire sammen med deg søndag kveld, så her bør du gjøre det bra, fleiper kameratflokken fra Spydeberg Ungdomsskole lystig fra barkroken inne på SAS Plaza i Karlstad sentrum.

- Det går nok bra, gutter, svarte Petter selvsikkert tilbake.

Spydeberg-gutten er nemlig svært så optimistisk foran første dag av helgas snørally i Sverige. På den siste testen i går - den såkalte shakedown - var han nest raskest, bare slått av spanjolen Carlos Sainz.

- Ja, nå føles det veldig bra. Bilen sitter som et skudd og jeg er klar. Jeg er megaklar, og frisk og rask etter forkjølelsen, sier Petter Solberg til Dagbladet.

Sov i bil

Skolekameratene får likevel ikke sett så mye til sin gode venn. For Petter sto gjøremålene på rekke og rad i går - fra han sto opp klokka 06.00 til han krøp under dyna ved 21.30-tida.

Men han rakk så vidt et kjapt møte med de tidligere skolekameratene før den offisielle førerpresentasjonen i Karlstad sentrum i går kveld.

- De gutta er gærne! I fjor lå de i bil utenfor hotellet her. Jeg tror de holdt på å fryse i hjel. Men de kommer igjen. Sånn er gode kamerater, sier Petter Solberg.

- Halvt svensk

Den norske rallyføreren har en femteplass fra 1999 som beste resultat i Sverige. I fjor brøt han. Likevel er det nærmest hysteri rundt Petter Solberg i Sverige.

Mange nordmenn har tatt turen over grensa, men også svenskene - som i øyeblikket ikke har noen rallyførere i verdenstoppen - anser Spydeberg-gutten som en av sine egne fordi han er forlovet med svenske Pernilla Walfridsson.

- Jeg føler meg halvt svensk, for halve familien min er jo herfra, smiler Petter.

MØTTE FANSEN: En hel flokk av Petter Solbergs gamle skolekamerater fra Spydeberg ungdomsskole har dratt til Sverige for å følge rallyesset i helgas VM-runde. I går fylte de på med «drivstoff» i baren på SAS-hotellet i Karlstad. <!--FOTO-->