Gamle lagkamerater trodde ikke Sabella kunne bli fotballtrener

- Han var en stille person.

ARGENTINA-TRENER.  Alejandro Sabella. Foto: NTB Scanpix
ARGENTINA-TRENER. Alejandro Sabella. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Alejandro Sabella (59) kan føre Argentina til landets første VM-finale siden 1990. Veien til suksess har vært lang for den argentinske landslagssjefen.

Sabella kom til England og Sheffield United fra storklubben River Plate som 24-åring i 1978.

Laget fra stålbyen hadde egentlig prøvd å hente en tenåring med navnet Diego Maradona fra Argentinos Juniors, men den framtidige legenden ble for dyr.

Derfor kom Sabella i stedet. Steve Charles, en tidligere lagkamerat i Sheffield United, er overrasket over at han har lyktes så godt som trener.

- Han har gjort det veldig bra. For å være ærlig, så hadde jeg ikke tippet at han skulle bli manager, fordi han var veldig reservert tilbake på den tiden. Han var en stille person, sier Charles, ifølge lokalavisen The Star.

Sabella har ikke alltid vært populær blant fansen og mediene i hjemlandet, men er den første som har tatt Argentina til en semifinale siden 1990.

Var lenge assistent Sabella hadde en solid, men ikke spektakulær karriere som spiller. Han spilte for Sheffield United i to år før turen gikk til Leeds. Der lyktes han ikke og etter halvannen sesong gikk turen tilbake til argentinsk fotball.

- Han var bedre enn oss som spiller, men var aldri overlegen. Han holdt seg ofte for seg selv og var en smart og snill person med en god sans for humor, sier Charles.

Sabella fikk åtte kamper for det argentinske landslaget, men var ikke med på noen av lagene som vant VM-gull i 1978 eller 1986.

Etter at spillerkarrieren var over, var han assistenttrener for den argentinske legenden Daniel Passarella for blant annet Argentinas landslag, Parma, Uruguays landslag og River Plate.

I 2009 ble Sabella hovedtrener for Estudiantes og vant Copa Libertadores samme år. I 2011, etter at Argentina mislyktes i Copa America, fikk Sabella jobben som landslagssjef.

Møter taktisk geni I årets VM har ikke laget alltid imponert, man samtlige fem kamper så langt er vunnet. Alle med ett mål.

Lionel Messi har vært instrumental med fire mål så langt. Han har vært sentral i det aller meste Argentina har skapt offensivt i VM.

Likevel sier Nederlands landslagssjef Louis van Gaal at han ikke skal ha en strategi bare med tanke på Messi.

- Vi møter Argentina. Vi legger opp til en strategi for å møte et lag, ikke en enkeltspiller. Jeg er klar for Argentina og deres spillere, sier han.

Å møte van Gaal blir Sabellas største test som landslagstrener hittil. Klarer han å overliste den slue taktikeren, vil han én gang for alle stilne kritikerne i hjemlandet.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer