KLAR: Wayne Rooney jobber knallhardt for å være fysisk og mentalt klar til VM. Her med sønnen Kai under Englands pre-camp i Portugal. Foto: REUTERS / Rafael Marchante / NTB Scanpix
KLAR: Wayne Rooney jobber knallhardt for å være fysisk og mentalt klar til VM. Her med sønnen Kai under Englands pre-camp i Portugal. Foto: REUTERS / Rafael Marchante / NTB ScanpixVis mer

Gamle-Ronaldo skal hjelpe Rooney med å skyte England til VM-gull

- Sannsynligvis den aller beste.

(Dagbladet): Sommerens store høydepunkt, fotball-VM, er tre uker unna, og de fleste lagene har nå samlet troppene for å forberede seg til det som skal skje i Brasil.

Det engelske laget, som i beste fall kan kalles en outsider denne gangen, har lagt sin pre-camp til Faro i Portugal.

Den av Roy Hodgsons spillere det knyttes størst forventninger til er selvsagt Wayne Rooney, som skal spille i sitt tredje VM.

Forbildet Ronaldo Med kritiske øyne har 28-åringen bare fått det til i mesterskap ved én anledning tidligere, under EM i 2004. Nå henter Manchester United-spilleren inspirasjon fra den originale Ronaldo (37).

Ronaldo Luís Nazário de Lima satt på benken i 1994, kollapset i 1998, men herjet vilt og scoret det avgjørende målet i finalen i 2002.

I 2006 ble han kalt feit og treig, men satte ballen i kassa tre ganger, og kom opp på 15 VM-mål tilsammen. Ingen har like mange.

- Da jeg vokste opp var Brasil favorittlaget mitt å se på. Ronaldo, Romario, sånne spillere. Ronaldo var best. Jeg så faktisk en dokumentar om ham i går. Den gikk da jeg fikk massasje, og det var fantastisk å se hvordan han spilte. Noen ganger glemmer man hvordan han både var en strålende avslutter, samt at han var rask, sterk og scoret en annen type mål. Som en ren spiss var han sannsynligvis den aller beste, sier Rooney i Portugal, ifølge Telegraph.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mye å bevise Rooney innrømmer at han ikke har vært på sitt aller beste nivå i VM-sluttspillene med England.

- Jeg vil vise for meg selv at jeg duger på dette nivået. Det har jeg ikke fått til tidligere. Dette er den siste store sjansen min til å spille på mitt aller beste, og jeg har lyst til å presterere på et så høyt nivå som mulig. I 2018-VM er jeg eldre, og da blir det vanskeligere å spille på samme nivå, sier Rooney.

TIDENES MÅLSCORER: Ingen har scoret flere mål i VM enn Ronaldo. Foto: AP Photo / Luca Bruno / NTB Scanpix
TIDENES MÅLSCORER: Ingen har scoret flere mål i VM enn Ronaldo. Foto: AP Photo / Luca Bruno / NTB Scanpix Vis mer

Og han ligger ikke akkurat våken om natta selv om VM nærmer seg.

- Jeg tror det er mer sannsynlig at jeg forsover meg, fordi jeg har så mye tid. Jeg kjører uansett meg selv hardt. Gjennom sesongen, så ser jeg hver eneste kamp om igjen på video. Noen ganger oppdager jeg at når jeg trodde jeg hadde spilt bra, hadde jeg det ikke, og vice versa.  Jeg legger press på meg selv.

Psykologhjelp For å takle det presset som følger et VM-sluttspill forteller Rooney nå at han kommer til å benytte seg av psykologen Roy Hodgson har hentet inn for å bistå det engelske laget før og under VM.

Steve Peters er til vanlig psykolog hos Brendan Rodgers' suksessprosjekt i Liverpool.

- Manageren har hentet ham inn slik at de spillerne som ønsker kan få snakke med ham. Etter hva jeg hørte han si på tirsdag kveld (Peters holdt foredrag for troppen, journ.anm.), føler jeg at han kan gi meg en fordel. Jeg kommer definitivt til å snakke med ham. Det kan ikke skade, sier han.

Rooney innrømmer imidlertid at han aldri har benyttet seg av en idrettspsykolog tidligere.

- Nei, jeg har ikke det, men det er åpenbart interessant. Hvis det fører til at du yter to prosent bedre, så er det verdt det.

Endelig i VM-form Rooney har slitt med småskader før tidligere mesterskap, men denne gangen hevder han å være i slag.

Han dro til og med til Portugal før resten av troppen, slik at han kunne jobbe med to personlige trenere på egenhånd.

- Jeg har trent masse med vekter. Overkropp i kanskje halvannen time. Så ut på banen, der jeg har kjørt høyintensitetsløping og kondisarbeid, sier han og legger til:

- Vi har tre uker og tre treningskamper før VM, så jeg er helt sikker på at jeg kommer til å være i min beste form når VM starter. Jeg føler meg frisk, veltrent og klar, så denne gangen har jeg ingen unnskyldninger hvis det går dårlig.

FOKUSERT: Wayne Rooney overlater ingenting til tilfeldighetene før VM. Foto: AFP PHOTO / FRANCISCO LEONG / NTB Scanpix
FOKUSERT: Wayne Rooney overlater ingenting til tilfeldighetene før VM. Foto: AFP PHOTO / FRANCISCO LEONG / NTB Scanpix Vis mer