Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gamle stjerner refser kjedelige danske spillere

Misfornøyde med hvordan landslaget framstår.

KRITISERES: Dennis Rommedahl og Christian Poulsen under landskampen mot Norge tidligere i år. Nå må danskene tåle kritikk fra sine egne for at de ikke leverer mer utenfor banen. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet .
KRITISERES: Dennis Rommedahl og Christian Poulsen under landskampen mot Norge tidligere i år. Nå må danskene tåle kritikk fra sine egne for at de ikke leverer mer utenfor banen. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet . Vis mer

Flere tidligere danske landslagsprofiler er misfornøyde med hvordan landslaget framstår. Kjedelige og lite åpne, er dommen over dagens landslagsspillere.

Flere av de gamle danske heltene fra laget som deltok i Mexico-VM i 1986, var samlet til en jubileumskamp i Vedbæk onsdag. Den tidligere storscoreren Preben Elkjær tror aldri stemningen de hadde på 1980-tallet kommer tilbake.

- Man passer arbeidet sitt i dag, og det er det. De gjør ikke så mye fordi de er redd for oppstyret det kan skape, om de sier noe feil. Før kunne vi ha det artig, for ting vi gjorde ble ikke tatt så alvorlig.

Han får støtte av sin gamle landslagskollega, forsvareren Søren Busk, som mener spillerne burde åpne seg mer opp for pressen. - De gir veldig få kommentarer og sier ikke så mye. De burde snakke litt mer, for det har fansen krav på. Det blir kjedelig når de bare lukker seg inne. Folk vil gjerne ha mer igjen fra landslaget enn de får nå.

Også den tidligere midtbanespilleren Klaus Berggren er lei av hvordan dagens danske landslagsspiller framstår. - I dag er spillerne kjempeegoister og tenker kun på egen karriere og pengepungen sin. Da vi spilte, brydde vi oss mer om laget.

Danskenes landslagssjef, Morten Olsen, mener at spillerne ikke kan være like åpne som for 25 år siden, fordi fotballen har forandret seg.

- Det er mye større interesse for fotballspillerne i dag, og nå får de også masse oppmerksomhet utenfor banen.

(NTB)