Gamle venner i nedrykksdrama

For tre sesonger siden var Martin Andresen og Tobias Linderoth helter da Stabæk overraskende slo RBK 3- 0. I dag møtes de i nedrykksstriden i Premier League.

LONDON (Dagbladet): Når Martin Andresen og Blackburn i dag gjester Everton på Goodison Park får den utleide Stabæk-spilleren også et gjensyn med sin tidligere lagkamerat.

Svensken som spilte på midtbanen for Bærums-klubben sammen med Martin, har de to siste sesongene vært ut og inn av Evertons førsteellever. Den siste måneden har han stabilisert seg.

- Det blir kult å møte Martin igjen, sier Linderoth som håper på et Stabæk-oppgjør på midtbanen.

Viktig kamp

Kampen er svært viktig for begge lag, som fortsatt lever farlig i Premier League. Vinneren av dagens kamp er så godt som sikret fornyet kontrakt i Premier League.

- Vi spiller på bortebane, og kommer nok til å gå ut litt defensivt, sier Martin Andresen som er i ferd med å etablere seg på Blackburns midtbane.

Begge spillerne takker Stabæk for at de i dag spiller i en av verdens beste fotball-ligaer.

- I Stabæk fikk jeg utvikle meg i ro og fred. Samtidig spiller de en form for fotball som passer meg. Uten oppholdet i Stabæk hadde det nok ikke blitt Premier League eller landslagsspill for meg, sier Linderoth som også viser til at flere andre spillere har brukt Stabæk som et springbrett.

- Klubben har vært flink til å plukke opp unge talenter og utvikle dem, sier Andresen.

- Ikke tilfeldig

Stabæk-trener Gaute Larsen er stolt av begge spillerne, og mener at de sammen utgjorde en av Tippeligaens aller beste midtbaner.

- De er ganske ulike spillere som kompleterte hverandre. Tobbe som et arbeidsjern, og Martin som en pasningslegger og playmaker, sier Larsen.

Han har fortsatt god kontakt med begge spillerne, spesielt Andresen som tbare er på utlån.

- Jeg snakker mye med begge to, og er selvsagt glad på deres vegne. Når det gjelder Martin og framtida er mye opp til han selv. Vi vil veldig gjerne ha ham hjem, men vi har forståelse for at han ønsker å prøve seg i Premier League, sier Larsen.

PLAYMAKER: Blackburns Martin Andresen var playmaker på Stabæk, og er i ferd med å etablere seg i rollen både på Norge og Blackburn.
ARBEIDSJERN: Evertons Tobias Linderoth er i ferd med å etablere seg på midtbanen. Først og fremst på grunn av arbeidskapasiteten.