Gamlegjengen går for gull

Fem av de 13 EM-spillerne som landslagstrener Marit Breivik tok ut i går, har i flere år spilt sammen i Bækkelaget. Gjensynsgleden kan gi håndballjentene historiens første mesterskapsgull.

Det vil ikke forundre noen om landslagstreneren mønstrer alle fem, lagkaptein Susann Goksør (nå Nordstrand), venstreback Kjersti Grini (nå Tertnes), målvakt Heidi Tjugum (nå Viborg), venstrekant Sahra Hausmann og strekspiller Siv Heim Sæbøe (begge fortsatt i BSK) i startoppstillingen i EMs første kamp, mot Russland.

Noen gullgaranti har disse fem ikke med seg, for de klarte aldri å vinne noen internasjonal tittel mens de spilte sammen på Bækkelaget. Det var den samme visa som på landslaget hittil:

Slått på målstreken, i to e-cupfinaler. Først i mai i år, da både Susann, Kjersti og Heidi var vekk, vant BSK cupvinnercupen.

En fest

Men de tre ovennevnte har utviklet seg videre i hver sin nye klubb, samtidig som de får et unikt løft når de møtes på landslaget. Det skjedde første gang under Metal Cup for tre uker siden:

- Jeg tror vi fikk en god déjà-vu-opplevelse. Vi tilbringer hverdagen i våre forskjellige klubber, og det er en slags fest å kunne spille sammen for Norge, sier Susann Gøksør.

Ny dimensjon

Kjersti Grini følte at opplevelsen tilførte spillet hennes en ny dimensjon:

- Etter bare èn treningstime fikk vi til et samspill som bare vi kan, og som gjør at vi utnytter våre sterke sider bedre, sa Kjersti under turneringen i Danmark.

Og tilføyer litt nostalgisk:

- Tenk om vi kunne ha fortsatt sammen i Bækkelaget... Det tror jeg ville gjort landslaget enda bedre enn det er i dag.