Wimbledon

«Gamlegutta» herjer i verdenstoppen: - At han har holdt på så lenge, er mot alle odds

Verdens fem beste tennisspillere har en snittalder på 31,6 år. For fem år siden var den 27,2.

SKADEPLAGET: Rafael Nadal har klart å holde seg i den absolutte verdenstoppen i tennis, tross de mange skadene han har slitt med i karrieren. Det er mot alle odds, mener Eurosports tennisekspert Christer Francke. Foto: Reuters / Benoit Tessier
SKADEPLAGET: Rafael Nadal har klart å holde seg i den absolutte verdenstoppen i tennis, tross de mange skadene han har slitt med i karrieren. Det er mot alle odds, mener Eurosports tennisekspert Christer Francke. Foto: Reuters / Benoit Tessier Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Følger du mye - eller kanskje ikke så mye - med på tennis, har du sikkert bemerket deg at for eksempel både Rafael Nadal (31), Roger Federer (35) og Novak Djokovic (30) herjer helt i toppen - slik de har gjort i mange år allerede.

De tre har alle passert 30 år, og skal med det snart være på vei ned. Men nei da, det er de absolutt ikke. For verdens fem beste tennisspillere har en snittalder på 31,6 år.

- Ja, man kan kalle det en eldrebølge, sier Eurosport-ekspert Christer Francke til Dagbladet.

Snittalderen høyere

For det er «gamlegutta» som herjer.

Ser vi fem år tilbake i tid - altså i 2012 - var fire av de fem samme inne blant verdens fem beste tennisspillere, og snittalderen på 27,2 år.

- Snittet i topp ti og topp 100 har blitt eldre. Jeg vet ikke om det er en trend bare i tennis, men kanskje i samfunnet generelt? Folk er flinkere til å ta vare på fysikken, sier Francke.

Francke mener at utøverne har blitt flinkere til å trene smartere og spise riktigere - og ikke minst har de den økonomiske muligheten til å satse lenger. I tillegg har det blitt gjevt å vinne på flere arenaer, så lysten er til stede.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer