Gamlegutta hyller Dobbel-Aksel

- Rått. - Fantastisk. - Vanvittig. - Ekstremt.

(Dagbladet.no): Mens Aksel Lund Svindal (24) «gräver guld» i Sverige, koser de gamle mesterne Lasse Kjus og Kjetil André Aamodt seg foran TV-en.

Søndag satt Aamodt på flyet da Svindal tok sitt historiske utfor-gull. Men i dag fikk han med seg det viktigste.


- Jeg fikk sett hele andre omgang, og den var helt vanvittig. Ekstremt bra av Aksel. Han har et potensial som ingen andre. I dag utklasset han konkurrentene, sier 35-åringen til Dagbladet.no.

- Bøyer meg i støvet 

Aamodt bekrefter at jubelen var stor da gullgutten sklei over målstreken som vinner i Åre. Likevel er han ikke veldig overrasket.

- Han vinner jo hver gang han stiller til start for tida. Det er bare å bøye seg i støvet, skryter eks-alpinisten, som vant storslalåm-gull i Morioka i 1993.

Seks år seinere var det Lasse Kjus\' tur, i Vail. For tida nyter 36-åringen pensjonisttilværelsen på ferie i Thailand, og dermed fikk han ikke sett dagens renn.

- Men jeg har fått med meg at det ble seier til Aksel, sier Kjus til Dagbladet.no.

Gamlegutta hyller Dobbel-Aksel

I 1999 tok Kjus gull i Super-G i tillegg til storslalåm. På toppen av det hele høstet han tre sølv-medaljer, en fantastisk prestasjon Lund Svindal naturlig nok ikke kan kopiere i år.

Men Kjus mener likevel etterfølgerens prestasjon er av ypperste merke.

- Han har vunnet de to største øvelsene etter min mening: Storslalåm og utfor. Det er de to tøffeste øvelsene å vinne, og det er rått og fantastisk, sier Kjus.

- Hva er det som skjer i Norge?

En nyhet som ikke har nådd Thailand ennå, er at Truls Ove Karlsen ble nummer seks i rennet.

- Truls Ove Karlsen ble nummer seks? Hva er det som skjer skjer i Norge for tida? Det er jo kjempegøy for Truls. Helt fantastisk! sier en begeistret Kjus.

På lørdag kommer enda en vinnersjanse for Lund Svindal i slalåmbakken. Kjuser\'n tror de to seirene i dag gir Aksel en fordel. At han har lykkes to ganger allerede, øker bare mulighetene for ny suksess.

- Da får han selvtillit, fordi han vet han gjør de rette tingene. Resultatene er et redskap som gir ham en kjempefordel. For om man er litt tvilende i kjøringen, renner tidelene av gårde. Dette kan gjøre at det ruller på, og at han kan gjøre det veldig bra i slalåmen, tror Kjus. 

IMPONERTE: Lasse Kjus (t.v.) og Kjetil André Aamodt lar lovordene hagle over Norges nye alpin-ess, Aksel Lund Svindal. Foto: SCANPIX
IMPONERTE: Lasse Kjus (t.v.) og Kjetil André Aamodt lar lovordene hagle over Norges nye alpin-ess, Aksel Lund Svindal. Foto: SCANPIX Vis mer

Han innrømmer at det er litt rart å være på motsatt side av kloden når det avvikles alpin-VM i Sverige.

- Man føler at man er litt på feil sted. Det hadde vært gøy å være der og sett på. Men jeg har vært på så mange alpinmesterskap at det er kanskje greit med en pause, sier han. 

Og så er han plutselig litt til stede i Sverige likevel:

- Oi, nå kommer det på TV her, sier Lasse Kjus.

• Send din hilsen: Hvor stor er Aksel Lund Svindals prestasjon? Kan han bli like stor som Aamodt og Kjus?

SJETTEPLASS: - Truls Ove Karlsen ble nummer seks? Hva er det som skjer skjer i Norge for tida? spør Lasse Kjus da han får høre nyheten.
TO GULL: Med dagens storslalåmseier sikret Aksel Lund Svindal seg sitt andre VM-gull i Åre.