Gamlegutta senket Solskjærs «nye» Molde

Bjørn Helge Riise (30) og Thorstein Helstad (36) scoret for Lillestrøm.

 MÅLSCORERNE:  Thorstein Helstad (t.h) og Bjørn Helge Riise (i midten) scoret målene som sikret seieren mot Molde.Foto: Sondre Steen Holvik /Dagbladet.
MÅLSCORERNE: Thorstein Helstad (t.h) og Bjørn Helge Riise (i midten) scoret målene som sikret seieren mot Molde.Foto: Sondre Steen Holvik /Dagbladet.Vis mer

ÅRÅSEN (Dagbladet): To debutanter og Vegard Forren tilbake hjalp ikke Molde på Åråsen. Ole Gunnar Solskjærs menn hadde ikke tapt i Tippeligaen siden 16. mai, men på Åråsen var de aldri i nærheten av tre poeng.

LSK ledet fortjent til pause på Årsen. Bjørn Helge Riises langskudd var utagbart for Molde-keeper Ole Søderberg.

Og da Thorstein Helstad doblet ledelsen etter å ha vært på banen i mindre enn ett minutt var kampen punktert med 20 minutter igjen.

Molde fikk alle tiders sjanse til å redusere, men Jo Inge Berget klarte ikke å omsette straffesparket som Tommy Høiland skaffet til mål.

Fornøyd Haglund Etter kampen var Molde-trener Ole Gunnar Solskjær en skuffet, men fattet mann.

- I dag ble vi slått av et bedre lag. Lillestrøm var bedre og fortjente seieren. Vi begynte først å spille fotball de siste 20 minuttene, etter å ha kommet under 0-2. Det er litt i seineste laget, sa Solskjær til CMore, og tok samtidig på seg skylden for Moldes første tap siden 16. mai.

Da var det naturlig nok mer glede å spore hos LSK-sjef Magnus Haglund.

- Dette var deilig. Vi spilte en god kamp, og var rett og slett bedre enn Molde i løpet av 90 minutter. Vi har jobbet hardt og lenge for dette, og de siste fem kampene har jeg sett konturer av det laget jeg prøver å bygge. I dag fikk vi et fint bevis på at vi er på rett vei, sa Haglund til CMore.

Tidligere i uken tok Molde seg videre i kvalifiseringen til Champions League, men i Tippeligaen sliter de to siste års mestere.

 REDDET STRAFFE:  Arnold Origi reddet straffesparket til Jo Inge Berget. Foto: Sondre Steen Holvik /Dagbladet.
REDDET STRAFFE: Arnold Origi reddet straffesparket til Jo Inge Berget. Foto: Sondre Steen Holvik /Dagbladet. Vis mer

Lagene lå begge med 18 poeng før lørdagens oppgjør. LSK klatret flere plasser på tabellen, mens Molde ligger nå rett overfor kvalikplassen.

LSK-sjanser
Palmi Rafn Palmason var tidlig frempå for Fugla. Avslutningen gikk til side for mål og islendingen ble i tillegg vinket av for offside. Etter åtte minutter prøvde LSK-spilleren seg igjen. Han skjærte inn i banen og fyrte av. Ballen strøk stolpen til Molde-keeper Ole Søderberg.

Moryke Fofana fikk en gigantsjanse før kvarteret var spill. Lillestrøm-vingen tok ikke vare på muligheten og klarte ikke å treffe mål fra ti meters hold.

Det var bare en forsmak på hva som ville komme. For det var rundt Molde-målet ting skjedde på Åråsen lørdag kveld.

Det tok 24 minutter før Molde skapte sin første sjanse. Tommy Høiland slo et godt innlegg som Aliou Coly satte pannebrasken til. Headingen gikk rett på LSK-keeper Arnold Origi.

Molde hadde sine sjanser de og. Og i tillegg til det brente straffesparket var Tommy Høiland kun centimetere fra å score i sin debut. Et skudd gikk via rogalendingen og i stolpen bak et utspilt Origi i LSK-målet.

Ole Gunnar Solskjær var ikke fornøyd med sitt lags spill i første omgang. Det resulterte i to bytter ved halvtid. Daniel Berg Hestad og Emmanuel Ekpo kom inn for Joona Toivio og Aliou Coly.

Men LSK fortsatte å dominere. To gode avslutninger skapte «Fugla» i løpet av andre omgangens første minutt.

Superinnhopp En kjempekontring etter 49 minutter holdt på å doble ledelsen til Lillestrøm. Fofana avanserte flott oppover i banen. Ga ballen til Vaagan Moen som sendte Erling Knudtzon alene med keeper. LSK-spissen prøvde å sette ballen i det nærmeste hjørnet, men endte med å sette ballen utenfor.

Martin Linnes har vist seg om en målfarlig høyreback de siste månedene. Og hedmarkingen var ikke langt unna en nettkjenning på Åråsen. Men høyrebackens avslutning etter 52 minutter gikk i nettveggen.

Tommy Høiland fikk det aldri helt til å stemme i sin Molde-debut. Rogalendingen rotet mye med ballen og avslutningene traff ikke mål. etter en time spilt fikk han en god mulighet, men skuddet gikk flere meter utenfor.

Mats Møller Dæhli var med i Molde-troppen, men fikk ikke sin debut på Åråsen.

Thorstein Helstad. LSK-spissen entret banen etter 70 minutter. Før han hadde vært et minutt på banen hadde han doblet ledelsen for LSK.

Med et kvarter igjen felte Origi Molde-debutant Tommy Høiland. Straffen var soleklar. Men forsøket fra Jo Inge Berget reddet LSK-keeperen mesterlig foran de 5050 tilskuerne på Åråsen.

Dermed kunne Åråsen-publikummet juble for seier over Molde på hjemmebane for første gang siden 2006.

 TAP:  Molde-trener Ole Gunnar Solskjær fikk se sitt lag tape på Åråsen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
TAP: Molde-trener Ole Gunnar Solskjær fikk se sitt lag tape på Åråsen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer