Gamlekongen Fred Børre lurte Bjarte

RENA (Dagbladet): Fred Børre Lundberg står midt på seierspallen. Han er veldig fornøyd med at Bjarte Engen Vik står til venstre for ham. For det betyr NM-pokal til Fred Børre - og vissheten om at det fremdeles går an å slå Super-Bjarte i kombinert.

- Sist jeg gikk til topps i et verdenscuprenn var i Schonach for fire år siden. Seieren her på Rena betyr at jeg ennå ikke er for gammel til å vinne, sier Fred Børre Lundberg (30) til Dagbladet. Han vant tidenes første NM-tittel i kombinert sprint (ett hopp, tre ganger 2,5 km langrenn).

Etter hopprennet lå han på tredjeplass. Før én runde var unnagjort i langrennet, lå han hakk i hæl på Kristian Hammer som ledet. I spurten var gamlekongen, med to individuelle VM- og ett OL-gull, klart bedre enn den sju år yngre klubbkameraten fra Bardu.

Betyr alt

- NM-seieren betyr alt for den videre satsingen, men ikke at jeg er tilbake i toppen. I går hadde jeg flaks med forholdene i hoppbakken, mens Bjarte (Engen Vik) bommet.

- Sjetteplassen i Steamboat Springs før jul var nok en enda bedre prestasjon, sier Fred Børre Lundberg oppriktig.

Etter hopprennet tippet kombinertsjef Jan Erik Aalbu gull til Lundberg og sølv til Hammer. Da Bardu-duoen kom i følge like før mål, var han helt sikker på at tipset ville gå inn.

Lur rev

- Fred Børre er en lur rev. Han har rutinen, og vet akkurat når han skal slå til. Den viktigste grunnen til framgangen er økt trygghet i hoppbakken, sier Aalbu.

Hopprennet i 120-meteren på Rena ble en parodi.

- Det var veldig liten fart, og kjedelig for alle parter. Etter prøveomgangen ba jeg juryen om å gå opp på farten. Midtveis i den tellende omgangen ringte jeg og anbefalte at den ble kjørt på nytt, men sånn ble det ikke, sier Jan Erik Aalbu.

OPPTUR: Det er fire år siden Fred Børre Lundberg (midten) vant et v-cuprenn i kombinert. I går vant han NM.