«Gamlemor» er slett ikke sliten

BERGEN (Dagbladet): Gamlemor gir seg ikke. Trine Haltvik (34) er fem år eldre enn den nest eldste av håndballjentene, og 13= år eldre enn yngstejenta. Men motivasjonen er som en jentunges: - Jeg vil vinne VM nå. Dette er min siste sjanse, sier Trine.

Neste gang et VM avvikles, vil Trine Haltvik være 37. Skal det bli gull, må det skje nå - under VM på hjemmebane.

Og Trine er forberedt. Hun hevder bestemt at hun ikke er blitt dårligere i den spanske klubben CB Remudas.

- Jeg løper hver dag i fjellene på Gran Canaria, og elsker å trene håndball og spille håndball. Men jeg misliker faste treningstider. Motivasjonen vil svikte meg der, spår Trine.

Netcom og VM

I går var håndballjentene samlet til første trening i nedtellingen mot VM. I kveld starter Netcom Cup med kamp mot Frankrike. Og om knappe tre uker braker VM løs.

- Med Trine i toppform?

- Jeg er bedre trent enn noensinne, forsikrer hun alle skeptikere som måtte tro at alderen tynger og at lavt nivå i spansk håndball har gjort «gamlemor» slappere.

- På landslagets forrige utholdenhetstest var jeg blant de beste, sier Trine, som nå har spilt seks kamper i den spanske ligaen:

- I de fire første laget jeg 10-14 mål pr. kamp. I de to siste har jeg hatt frimerke. Ikke like gøy, men jeg trives på Gran Canaria. Eneste aberet er at jeg ikke får spilt høyreback så ofte. Det er ett aber til: Jeg snakker språket dårlig. Det blir en blanding av trøndersk og spansk, sier Trine.

Som Carl Lewis

- Trine skal testes på utholdenhet mellom Netcom Cup og VM-starten. Men det er bare fordi hun sto over forrige test. Jeg har full tillit til at Trine tåler hardkjøret. Alder er ingen hindring. Husk på Carl Lewis, sier landslagssjef Marit Breivik.

- Hvorfor er det da fem års forskjell fra Trine til den nest eldste (Susann Goksør - red.)?

- Blant annet fordi Trine fikk barn tidlig. Det ga henne anledning til å satse igjen, mener Breivik.

ELDST OG YNGST: Det er nesten 14 års aldersforskjell mellom <B>Else Marthe Sørlie</B> (nylig 21) og <B>Trine Haltvik</B> (35 til vinteren). Men begge har akkurat like lyst til å vinne VM.