Gamlesjefen er sikker på at Deila er rett for Celtic

Lennon roser nordmannen.

STØTTES: Celtic-manager Ronny Deila har opplevd trøbbel i starten av karrieren i Skottland - men gamlesjefen Neil Lennon roser den norske manageren. Foto:   EPA/BRIAN STEWART
STØTTES: Celtic-manager Ronny Deila har opplevd trøbbel i starten av karrieren i Skottland - men gamlesjefen Neil Lennon roser den norske manageren. Foto: EPA/BRIAN STEWARTVis mer

Tidligere Celtic-manager Neil Lennon er sikker på at klubben gjorde rett da Ronny Deila ble ansatt som hans arvtaker.

Lennon, som søndag ble presentert som ny trener i Bolton, skilte lag med Celtic etter forrige sesong. Tre ligagull og to cuptriumfer, samt plass i mesterligaens åttedelsfinale, var 43-åringens fasit etter fire år i den skotske storklubben.

Ronny Deila har fått en tøff start på karrieren i Celtic. I øyeblikket har laget fem klubber foran seg på tabellen i den skotske ligaen, og høstens mesterligaeventyr gikk som kjent fløyten. Lennon, som også fikk en vanskelig innledning på sin Celtic-karriere i 2010, tror Deila vil få skuta på rett kjøl.

- Bare han får litt tid til å implementere sine ting, kommer klubben til å få mye suksess under Ronny, sier han ifølge nettstedet teamtalk.com.

Får full støtte Den ferske Bolton-manageren er også overbevist om at klubbledelsen vil gi Deila full støtte, til tross for at fansen allerede har begynt å murre.

- Vi har hatt stor suksess, vi er det dominerende laget i Skottland og jeg er ganske så sikker på at klubben har plukket rett mann til å føre oss inn i framtida, tilføyer han.

Lennon unner sin norske arvtaker en opptur.

- Jeg ønsker Ronny, klubben og spillerne all mulig suksess, fordi de gjorde fantastiske ting for ikke bare karrieren min, men også livet mitt, sier Lennon.

Avviser Deila-kritikk Skotske medier har den siste tiden rapportert at Deila skal være kritisk til deler av arven Lennon etterlot seg i Celtic. Spillernes manglende fokus på kosthold trekkes særlig fram.

Det avfeier den tidligere Celtic-sjefen som usanne påstander.

- Jeg tror ikke det er sant. Det der var et forsøk på skittkasting fra noen pressefolk nord for grensen. Jeg tror bare Ronny ønsker å implementere sine egne regler med hensyn til kosthold, sier han.

- Jeg tror alle vet at kostholdet i Celtic var ganske bra og at Ronny bare forsøker å hente ut litt til, tilføyer Bolton-manageren.

Kommende helg ruller ligafotballen i Skottland igjen etter landskamppausen. Da skal Ronny Deila og hans Celtic-mannskap ut mot tabelljumbo Ross County.

(NTB)