Gamlesjefen hyller «arrogante, intense og uvanlige» Di Matteo

- Ikke skapt for å være nummer to, mener MK Dons-bossen.

Fotballstudio kl. 20.45: Chelsea - Benfica (1-0)

(Dagbladet): Etter at Roberto Di Matteo tok over som midlertidig manager i Chelsea, har klubben tatt seg videre i Champions League, meldt seg på i kampen om topp fire i Premier League, og nådd semifinalen i FA-cupen.

Laget har rett og slett funnet formen siden André Villas-Boas fikk sparken tidlig i mars.

Det overrasker ikke MK Dons-styreformann Pete Winkelman, som i et intervju med Express forteller at hans tidligere ansatte italiener har egenskaper som gjør ham skapt for å være hovedtrener i en storklubb som Chelsea.

- Folk som ikke kjenner Robbie kan synes han er litt arrogant, men jeg likte ham med en gang. Det overrasket meg at en fyr som var ute etter sin første trenerjobb kunne være så selvsikker, men det var en av hovedgrunnene til at jeg ga ham jobben, sier Winkelman.

- Jeg ble slått av hvor uvanlig og intens han er. Men det imponerte meg, for han er ambisiøs og har en plan. Det liker jeg, sier MK Dons-sjefen.

Spesielt bånd
Roberto Di Matteo ledet MK Dons til tredjeplass i League One i 2008/2009-sesongen, men ifølge Pete Winkelman var det alltid klart at Chelsea var klubben for italieneren - blant annet sjekket han alltid etter resultatene til London-laget han spilte for fra 1996 til 2002.

- Det er ingen tvil om at Robbie begynte som trener med tanke på å en dag ta over Chelsea. Noen spillere knytter et spesielt bånd med en av klubbene de har spilt for, og sånn er det med Robbie og Chelsea, det er ikke noe han kan gjøre noe med, sier Winkelman.

Ikke nummer to
Mange stusset over at daværende assistentmanager Di Matteo fikk fortsette i jobben da Villas-Boas fikk fyken, og det har vært spekulert i at italieneren ikke gjorde alt han kunne for å støtte sin portugisiske sjef.

MK Dons' styreformann sier han ikke tror på det et sekund, men slår samtidig fast at Di Matteo er en type som passer best som sjef.

- Nummer to-posisjonen i Chelsea passet kanskje ikke Robbie godt, han er ikke en type til å være nummer to. Jeg vet han gjorde alt som var mulig for å hjelpe Villas-Boas, for han er en ærlig fyr. Men han liker å ha kontroll over det han driver med, sier Winkelman.

Dersom Chelsea gjør jobben mot Benfica i kveld, venter Barcelona i selveste semifinalen i Champions League. De fleste tviler imidlertid på at Roberto Di Matteo sitter ved roret i Chelsea neste sesong.