Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tragedien Michael Schumacher

Gamlesjefen røper ny, rørende Schumacher-detalj

- Tiden med Michael vil bli husket som den beste i mitt liv, sier Jean Todt.

NÆRE VENNER: Jean Todt, Michael Schumachers tidligere sjef, nå president i Det internasjonale bilsportforbundet, besøker sin tidligere elev med jevne mellomrom. Foto: AP Photo/Luca Bruno
NÆRE VENNER: Jean Todt, Michael Schumachers tidligere sjef, nå president i Det internasjonale bilsportforbundet, besøker sin tidligere elev med jevne mellomrom. Foto: AP Photo/Luca Bruno Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er snart fem år siden ulykken i de franske alper, der Formel 1-legenden Michael Schumacher (49) falt og slo hodet i en stein. Til tross for at han hadde hjelm, pådro han seg alvorlige skader.

Man kunne ane omfanget av riktig hvor alvorlige skadene var da det ble kjent at tyskeren ble holdt i koma og var på sykehuset i lang tid. Men alt i alt er svært få detaljer rundt Schumachers helsetilstand kjent for offentligheten.

Bare familien og deres aller nærmeste vet nøyaktig hvordan det går med ham. Nylig var erkebiskop Georg Gänswein og besøkte motorsportlegenden. Han fortalte at Schumacher blant annet kunne «fornemme at det var folk rundt ham».

I tillegg kunne han fortelle at Schumacher så akkurat ut som før - om enn noe rundere i fjeset.

SJELDENT INTERVJU: Få vet hvordan det gikk med Formel 1-legende Michael Schumacher etter at han var involvert i en skiulykke i 2013. Nå har familien publisert det som skal være et av de siste intervjuene han gjorde før ulykken. Video: NTB og michael-schumacher.de Vis mer

- På gråten

En som besøker Schumacher støtt og stadig, er hans tidligere sjef Jean Todt. Han er nå president i Det internasjonale bilsportforbundet.

I et intervju med magasinet Auto Bild, gjengitt av blant annet Die Welt, letter han litt på sløret. Der bekrefter han at han ser Formel 1 sammen med sin tidligere elev - og at de så Brasil Grand Prix sammen i starten av november i år.

- Jeg prøver å være forsiktig med slike uttalelser, men det stemmer. Jeg så det sammen med Schumacher i hans hjem i Sveits, sier Todt.

Han avslører at han gjerne besøker Schumacher månedlig, kanskje oftere, kanskje sjeldnere, men at han setter stor pris på samværet.

- Jeg blir helt på gråten. Det henger bilder av ham både på kontoret og i huset mitt. Tiden med Michael vil bli husket som den beste i mitt liv.

Bor hjemme

Da Schumacher ble skrevet ut fra sykehuset for fire år siden, ble det sagt at han sto foran «en lang og tøff kamp».

Ellers er svært lite om hans helsetilstand kjent for offentligheten. Ifølge Schumachers manager Sabine Kehm er det ikke utenkelig at det forblir slik i lang, lang tid.

Tyske Schumacher er en legende i Formel 1, og innehar en hel haug med rekorder. Han har blant annet flest VM-titler (sju) og flest løpsseire (91). Tyskeren la opp i 2006, før han gjorde et lite comeback og la opp på nytt i 2012.

Schumacher bor nå i familiens hjem i Gland ved Genèvesjøen, helt sørvest i Sveits. Der har han fått behandling siden 2014.

Sønnen Mick er for øvrig et stort Formel 1-talent. Det skal angivelig bare være et spørsmål om tid før han rykker opp på motorsportens høyeste nivå. Han har tidligere hyllet faren, og ment at han har betydd alt for hans Formel 1-satsing.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!