Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gammel dopingprøve skaper trøbbel for sleggekaster

Kastet ut etter frykt for sanksjoner mot hele den hviterussiske OL-troppen.

FÅR IKKE DELTA I OL: Ivan Tsikhan må bli hjemme etter at det internasjonale forbundet krevde at han ikke fikk delta. Foto: AP Photo/Martin Meissner/NTB scanpix
FÅR IKKE DELTA I OL: Ivan Tsikhan må bli hjemme etter at det internasjonale forbundet krevde at han ikke fikk delta. Foto: AP Photo/Martin Meissner/NTB scanpix Vis mer

Sleggekasteren Ivan Tsikhan fra Hviterussland får ikke delta i OL, opplyste landets idrettsdepartement fredag. Årsaken er en gammel dopingprøve.

- Tsikhan kommer ikke til å kaste i London. Vårt friidrettsforbund fikk et brev fra Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) med krav om at han ikke får konkurrere, sa en talsmann for departementet.

- IAAF sa at det med nye analysemetoder er funnet ulovlige stoffer i prøvene han avga i Aten-OL i 2004 og i VM året etter.

Han la til at avgjørelsen om å holde Tsikhan hjemme ble tatt for å avverge mulige sanksjoner mot hele den hviterussiske OL-troppen.

Beijing kastet til bronse i Beijing-OL, men han ble fratatt medaljen på grunn av testosteronverdier over det lovlige. Lagkameraten Vadim Devjatovskij ble fratatt sølv, men de to fikk i 2010 medhold i Idrettens voldgiftsrett (CAS), og de fikk tilbake plasseringene sine.

Talsmannen for idrettsdepartementet sa at alle Tsikhans dopingprøver i oppkjøringen til London-OL har vært negative.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media