Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gammel Drillo-helt har skrevet bok om Barcelona

- Å spille på Camp Nou var et eventyr, sier Dan Eggen.

GJØR SOM MESSI: Tidligere Spania-proff Dan Eggen har skrevet sin første bok. Den omhandler Messi og Barcelona. Foto: AP Photo/Daniel Ochoa De Olza
GJØR SOM MESSI: Tidligere Spania-proff Dan Eggen har skrevet sin første bok. Den omhandler Messi og Barcelona. Foto: AP Photo/Daniel Ochoa De Olza Vis mer

(Dagbladet): I dag slippes ungdomsboka «Fortellingen om Barcelona-Mer enn en klubb».

Tidligere landslagsstopper Dan Eggen debuterer som forfatter og 42-åringen er klar på hva som skal til for å bli god.

- Hovedsakelig handler det egentlig bare om tre ting. Pasning, mottak og dribling, og når du som spiller velger hva. Blir du god nok i de tre elementære ferdighetene, kan du nå langt, sier Eggen.

- Et eventyr
Selv har han levd drømmen flere tusen unge fotballspillere tenker på hver eneste dag. Muligheten til å ta på seg fotballskoa og tusle ut til kamp på den mektige og legendariske hjemmestadion til F.C. Barcelona.

KJEMPE: Her er forfatter Dan Eggen i lufta mot den italienske spissen Vieri.  Foto: NTB Scanpix
KJEMPE: Her er forfatter Dan Eggen i lufta mot den italienske spissen Vieri. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det var et eventyr, sier Eggen som har seks år bak seg i henholdsvis Celta Vigo og Alaves.

Nå bruker han sine opplevelser for at unge talenter skal få et tettere innblikk i hvordan verdens beste fotballag er organisert.

Fyller et tomrom
- Jeg har alltid vært fascinert av Barcelona. Taktikken deres med bare sikre pasninger fram til avslutning er særegen. De er mer bevisste på egenskaper som er helt motsatt av hva vi er opptatt av i Norge. I boka gjør jeg rede for et annet fotballperspektiv som jeg tror er interessant, sier Eggen.

Og legger til:

SLIK SER DEN UT: Dan Eggens ungdomsbok om Barcelona.
SLIK SER DEN UT: Dan Eggens ungdomsbok om Barcelona. Vis mer

- Alle er kjent med Barcelona-stilen. Du kan se de spille på TV hver eneste uke, men det er ikke alt kommentatorene sier man blir helt klok på.

Dette tomrommet vil den tidligere proffen fylle.

- Den historiske konteksten i regionen er særdeles spennende og klubben er særegen. I tillegg er det selvfølgelig deres spesielle måte å spille fotball på, sier 42-åringen og fortsetter.

- Seint utvikla
- Jeg prøver å forklare hva Barcelona gjør annerledes, filosofien, talentutviklinga og hva som skal til for å lykkes.

TIKI-TAKA: Er disse guttene kjent for. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE
TIKI-TAKA: Er disse guttene kjent for. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE Vis mer

Karrieren til den karismatiske mannen med de velkjente krøllene startet i Lyn, så BK Frem før ha flyttet til Danmark. Der var han drøye tre år i Brøndby før det spanske eventyret startet. For Eggen tok det en god stund før han ble oppdaget.

- Jeg var sein som bare rakkern i min egen utvikling. Og det er viktig for unge fotballspillere å huske at det ikke er fra man er 10 til 15 år at det er viktigst å være best.

- Blir man en bedre fotballspiller av å lese boka?

- Nei, ikke i seg selv. Men inspirasjonen fra F.C. Barcelonas verdier for ungdomsfotball er gode å ha med seg. Jo før, desto bedre. Boka er ment å være interessant og lærerik, særlig for yngre fotballspillere.

NORSK DUELL:Dan Eggen var helt i den spanske klubben Alaves. Her knuser han Valencias John Carew (t.h.).
 Foto: NTB Svanpix


Original Filename: Dan Eggen 7.jpg
NORSK DUELL:Dan Eggen var helt i den spanske klubben Alaves. Her knuser han Valencias John Carew (t.h.). Foto: NTB Svanpix Original Filename: Dan Eggen 7.jpg Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media