ORANSJE OG KORTE: Kjoler av denne typen førte til at 36 nederlandske supportere måtte forlate stadion under kampen mot Danmark. Det er ikke klart om dette er de aktuelle kvinnene.Foto: SCANPIX/EPA/GERRY PENNY
ORANSJE OG KORTE: Kjoler av denne typen førte til at 36 nederlandske supportere måtte forlate stadion under kampen mot Danmark. Det er ikke klart om dette er de aktuelle kvinnene.Foto: SCANPIX/EPA/GERRY PENNYVis mer

Gammel Drillo-kaptein sparket etter minikjole-stunt

Robbie Earles billetter fikk de oransje jentene inn på kampen.

||| (Dagbladet): Den engelske tv-kanalen ITV har sparket ekspertkommentator Robbie Earle etter opplysninger om at han har spilt en sentral rolle i snikreklame-stuntet som Dagbladet omtalte tidligere i dag.

36 nederlandske supportere ble holdt i varetekt fordi de hadde på seg oransje minikjoler, noe Fifa tolket som et ledd i markedsføring av ølmerket Bavaria, som ikke er anerkjent sponsor under VM i Sør-Afrika.

Ifølge Guardian viser det seg nå at det er Robbie Earles billetter som har blitt brukt av Bavaria for å få jentene inn på kampen mellom Nederland og Danmark.

Kaptein under Drillo
- Etter Fifa-påstander om at offisielle VM-billetter kan ha blitt brukt til snikreklame, har ITV sett over fordelingen av sine billetter. De første undersøkelsene viste at en stor del av ITV-billettene ble utnyttet i ulovlig hensikt under kampen mellom Danmark og Nederland, melder kanalen i en uttalelse.

- Videre undersøkelser har vist at et stort nummer av billettene som ble gitt til Robbie Earle, for bruk til familie og venner, har bitt videreført til en tredje part. Dette er et brudd på Fifas regler, fortsetter uttalelsen.

Robbie Earle var kaptein i Wimbledons «crazy gang» på nittitallet, og bar båndet også under deler av Egil Drillo Olsens regime på Selhurst Park.

Han har jobbet mye i media etter at han la opp i 2000.

Reklame for ølmerke
De 36 kvinnene fikk mye oppmerksomhet av kameraene før pause, etter å ha sunget og feiret entusiastisk på tribunen.

- Men i andre omgang ble vi omringet av rundt 40 vakter, som tvang oss til å forlate stadion. De dyttet oss opp trappene, og en av jentene falt, sier Barbara Kastein.

Deretter ble kvinnene holdt tilbake og spurt ut av politiet på et Fifa-kontor, mistenkt for å ha vært et ledd i snikreklame-kampanjen.

Flere av jentenes kjoler viser en logo mer enn til forveksling lik Bavarias over brystet.

SPARKET: ITV-ekspert Robbie Earles billetter skal ha fått jentene inn på stadion. Her på Wimbledon-trening med Egil OlsenArkivfoto: DAGBLADET.
SPARKET: ITV-ekspert Robbie Earles billetter skal ha fått jentene inn på stadion. Her på Wimbledon-trening med Egil OlsenArkivfoto: DAGBLADET. Vis mer