Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Gammel kråke, sier dansken. - Legende, sier svensken

Eirik Verås Larsen hylles som en av OLs største av svensk rival.

KONGEN: Eirik Verås Larsen satte trolig karrierepunktum med dagens gull på K1 1000 meter. - Om man ser på alle som er med i OL, er Eirik en av de beste, mener svenske Anders Gustafsson. Han ble selv nummer fem i finalen.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
KONGEN: Eirik Verås Larsen satte trolig karrierepunktum med dagens gull på K1 1000 meter. - Om man ser på alle som er med i OL, er Eirik en av de beste, mener svenske Anders Gustafsson. Han ble selv nummer fem i finalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

(Dagbladet): Hørt om dansken, svensken og nordmannen som padlet samme OL-finale i K1 1000 meter?

Først kom den jublende nordmannen, så kom en bitter danske og til slutt kom en mellomfornøyd svenske.

Men for en gangs skyld er det ikke svensken som kommer dårligst ut av det: Svenske Anders Gustafsson, som ble nummer fem i finalen, uttaler seg nemlig i langt mer respektfulle vendinger om 36 år gamle Eirik Verås Larsen enn danske René Holten Poulsen, som etter sin fjerdeplass omtalte nordmannen som «ei gammel kråke».

- Han (Verås Larsen) er en legende. Ikke bare innen kajakk, men også når man sammenligner ham med toppidrettsutøvere over hele verden - han er en av de største. Jeg gratulerer ham og er glad på hans vegne, sier Gustafsson til Expressen.

Like raus var altså ikke Holten Poulsen, som lot seg intervjue av danske TV 2 i et opphetet øyeblikk kort tid etter finalenederlaget.

NUMMER FEM: Anders Gustafsson håpet på en medalje, men var ikke misfornøyd selv om han havnet på femteplass. 
Foto: Anders Wiklund / SCANPIX /
NUMMER FEM: Anders Gustafsson håpet på en medalje, men var ikke misfornøyd selv om han havnet på femteplass. Foto: Anders Wiklund / SCANPIX / Vis mer

- Jeg har brukt de siste fire årene på dette, bare for å bli nummer fire. Så kommer det ei gammel kråke (Eirik Verås Larsen, journ.anm.) og vinner. Han har allerede fått rikelig med medaljer. Jeg vet at jeg kan slå ham. Det er så irriterende at jeg nå skal bruke fire nye år på dette pisset. Dette kan jeg ikke bruke til noe som helst. Jeg har trent bedre enn noen andre, tordnet han.

Eirik Verås Larsen har gått langt i å antyde at han setter karrierepunktum med dagens gullmedalje, i så fall en perfekt måte å ta farvel med toppidretten på.

Selv om kajakk ikke er blant idrettene som får mest oppmerksomhet i et OL, mener svenske Gustafsson at Verås Larsen som idrettsmann fortjener å nevnes blant lekenes fremste idrettsmann.

- Om man ser på alle som er med i OL, er Eirik en av de beste, sier han.

EKSTREMT SKUFFET: Danske Rene Poulsen føler han har trent bedre enn alle de andre. Likevel holdt det ikke til pallplass. Foto:   EPA/NIC BOTHMA
EKSTREMT SKUFFET: Danske Rene Poulsen føler han har trent bedre enn alle de andre. Likevel holdt det ikke til pallplass. Foto: EPA/NIC BOTHMA Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media