Gammel Liverpool-helt kan kjøpe Newcastle

Steve McMahons selskap vil beholde Shearer.

FORTSETTER? Det gikk ikke veien for Alan Shearer og assisten Iain Dowie (t.h.) da de forsøkte å redde Newcastles liv i Premier League i sesonginnspurten. En aktuell oppkjøper vil beholde Shearer ved roret i nest øverste divisjon. Foto: Kieran Doherty, Reuters/Scanpix
FORTSETTER? Det gikk ikke veien for Alan Shearer og assisten Iain Dowie (t.h.) da de forsøkte å redde Newcastles liv i Premier League i sesonginnspurten. En aktuell oppkjøper vil beholde Shearer ved roret i nest øverste divisjon. Foto: Kieran Doherty, Reuters/ScanpixVis mer

|||
(Dagbladet.no): Newcastle United kunngjorde i går at klubben er til salgs for en milliard kroner etter nedrykket fra Premier League.

I dag skriver Daily Telegraph at en aktuell kjøper er det Singapore-baserte investeringsselskapet Profitable Group.

Selskapet frontes blant annet av tidligere Everton, Aston Villa, Liverpool, Manchester City og Swindon-spiller Steve McMahon som markedsdirektør.

Kan bidra i bakgrunnen
47-åringen er mest kjent for tida i Liverpool, der han spilte 204 kamper mellom 1985 og 1991, ifølge Wikipedia. Nå er hans bidrag til idretten først og fremst rollen som ekspert i asiatiske ESPN Star Sports.

Ifølge Telegraphs innsidekilde, har Profitable Group startet samtaler med nåværende eier Mike Ashley. Kilden sier at McMahon «kan tilby ekspertise i bakgrunnen», men at gruppen ønsker at Alan Shearer skal fortsette som manager.

Shearer ledet klubben i de siste åtte serierundene, uten at det hjalp det minste grann. Men kultstatusen hans på Tyneside kan være god å ha for å holde på entusiasmen til supporterne når klubben skal spille i Championship fra høsten av.

Ikke aktuell i fjor
Profitable Group var nevnt som en mulig Newcatle-kjøper også i august i fjor med McMahon som en kandidat til jobben som sportsdirektør. Dette ble imidlertid avvist av den tidligere landslagsspilleren selv.

- Jeg kan kategorisk si at jeg ikke er involvert i å kjøpe klubben, og at jeg ikke kommer til å bli sportsdiretør. Jeg ville elsket å bli det. Det ville gitt mening, fordi det alltid er noe som skjer der, men det er altså ikke tilfelle, sa McMahon i fjor til nettopp ESPN Star Sports.

Nå får han kanskje sjansen til å hjelpe den vaklende fotballstorheten med å gjenvinne balansen.

Det er allerede varslet store nedskjæringer og oppsigelser i klubben, som skal ha årlige lønnsutgifter på trekvart milliard kroner, noe som er i høyeste laget selv i Premier League.

- Det trengs en stor opprydning. Spillere må bort og nye spillere må inn. Så må klubben bestemme seg for hvor veien går videre, sa Alan Shearer rett etter nedrykket.