LANDSLAGSTRENER:  Per-Mathias Høgmo. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
LANDSLAGSTRENER: Per-Mathias Høgmo. Foto: Audun Braastad / NTB ScanpixVis mer

Gammel målhelt holdt 25 minutters foredrag for Høgmos menn

- Kom med gode eksempler.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Per-Mathias Høgmo og fotballandslaget forbereder seg til privatlandskampene mot Frankrike og Russland til uka.

På et pressemøte i formiddag fortalte Høgmo at han er fornøyd med første døgn av samlingen. I morges holdt Sigurd Rushfeldt er 25 minutter langt foredrag for trenere og spillere.

Rushfeldt er tidenes toppscorer i Tippeligaen med 172 mål.

- Han hadde en sekvens i forhold til oppgaven han har gjort på sin A-lisens. Han fortalte om hvilke type mål som statistisk sett går hjem i Fotball-Europa. Kort og godt: Hvordan scores mål? Sigurd kom med gode eksempler på det, og hvilke konsekvenser det får for forsvarsspillerne.

Tilstedeværelse Høgmo fortsatte:

- Vi kan stadig snakke om spillestil. Men det er duellene - og tilstedeværelsen i duellene - som avgjør fotballkamper.  De fleste scoringer kommer på ett og to touch. Det å komme opp i motstanderen, og blokkere skudd, er ekstremt viktig.

Norge har spilt sju kamper etter at Høgmo erstattet Drillo i fjor høst. Norge har sluppet inn 13 mål og scoret seks. Ikke altfor imponerende, og på treningen i dag kjørte Rushfeldt avslutningsøvelser med spissene.

Rushfeldt er med i et spissprosjekt i regi av Norges Fotballforbund.

- Litt av hensikten med å dra inn Sigurd er å øke effektiviteten, påpekte Høgmo på pressemøtet.

Alene med keeper - Da vi spilte mot Tsjekkia (2-2), var Tarik Elyounoussi fem ganger alene med keeper. Det er fordi han er en av Europas beste spillere i timingen av løp. Han scoret ett mål. Spørsmålet er hvilke verktøy Tarik skal utvikle nå, slik at han scorer 10-12 mål for landslaget hvert år. Det er der vi legger lista.

Landslagstreneren fortsatte:

- Det er ingen begrensninger for spillerne. De må sette seg mål, ta konsekvensene av målene - og jobbe hver dag for å score mål.

Privatkampen mot Frankrike spilles på Stade de France i Paris tirsdag. Oppgjøret mot Russland går på Ullevaal neste lørdag.

TIDENES TOPPSCORER:  Sigurd Rushfeldt. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
TIDENES TOPPSCORER: Sigurd Rushfeldt. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer