Gammel resept god nok

Bjørn Dæhlie gikk ikke nye veier. Den gode, gamle resepten var mer enn nok. Seieren i sesongpemieren lørdag ga ham svarene han var på jakt etter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

GO'START: Bjørn Dæhlie bekreftet at han blir å regne med som toppmann også i vinter. I dag vant han Beitosprinten igjen.

Dæhlie stupte ikke snøen etter målpassering, og det var nok litt krefter igjen i kroppen som har vunnet 17 internasjonale titler.

Prestisjeduellen mot Thomas Alsgaard vant han også. Det betydde en del etter at yngstemann spurtvant OL-jaktstarten og detroniserte Dæhlie fra verdenscuptoppen sist sesong.

Hardt

- Jeg var på vei inn i klubbhuset før den siste runden, men jeg ville gjerne slå Thomas. Jeg vil gjerne holde ham nede litt til, sa Bjørn Dæhlie.

De 15 klassiske kilometerne holdt. Det er mange måneder siden han tynte kroppen slik.

- Distansen var lang nok, innrømmet skikongen som gikk knallhardt ut direkte. I løpet av de siste fem kilomerne spiste Alsgaard seg litt innpå, men offensiven var langt fra nok.

Tøft

Verdenscupstarten er en liten uke unna. - Løpet her var viktig mentalt i den forstand at jeg nå vet hvor jeg står, men jeg måtte ned i kjelleren for å slå Thomas.

Dæhlie vant med 13 sekunder. Ytterligere ti bak viste Frode Estil at han er i ferd med å kappe ned på forspranget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer