Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjærs lidenskapelige forhold til «Football Manager»

Gammel Solskjær-video går viralt

En seks år gammel video der Ole Gunnar Solskjær forteller om sitt forhold til spillet Football Manager har fått nytt liv.

LIDENSKAP: Dataspill som «Football Manager» har vært en viktig del av Ole Gunnar Solskjærs fotballkarriere. Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se videoen øverst i bildet.

For seks år siden lanserte Dagbladet nett-tv-serien «Spillhjerte», som ble utviklet av Dagbladets spillavdeling Pressfire.

I serien forteller kjente fjes om deres lidenskapelige forhold til spill.

I den første episoden møter vi nåværende Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær som forteller om sitt forhold til spillserien «Football Manager».

Denne helga har den seks år gamle reportasjen fått nytt liv etter at den ble publisert på nettsamfunnet Reddit, der videoen har trendet under kategorier som «Soccer» og «Reddevils».

Koblet av med «FM»

I løpet av det siste døgnet har nettsteder som Sportbible, Fox Sports Asia og Goal omtalt videoen som ble publisert i 2013.

- Jeg har alltid vært veldig, veldig såkalt fotballidiot. Jeg var ikke den ivrigste på de hvor du spiller kampene dine selv. Jeg var mer i managermodus, forteller Solskjær i reportasjen.

I «Spillhjerte» gjenoppdager Solskjær spillet «Fotball-ligaen», som han selv spilte som barn.

I voksen alder gikk han over til serien «Football Manager», bedre kjent som «FM», som i november ga ut sin nyeste utgave, «Football Manager 2019».

- Det var en del av hverdagen da jeg spilte i Manchester United, det å koble av med å spille «Football Manager», sier Solskjær i reportasjen.

Verktøy for speiding

Flere profesjonelle fotballklubber bruker fotballserien som et hjelpemiddel for å oppdage nye fotballspillere, noe Solskjær også har gjort.

- Det er et fantastisk spill, og det har betydd mye for meg opp igjennom. Du lærer mye om fotballspillere, spesielt unge talenter. Det har vært utrolig likt virkeligheten, med tanke på hvem som kommer til å bli god. De har gjort en utrolig research, sier Solskjær.

I reportasjen fra 2013 innrømmer nordmannen at det er likheter mellom PC-manageren Solskjær og den virkelige treneren, som i dag er midlertidig manager for Manchester United ut sesongen.

- Jeg husker jeg hadde samme tanker da som jeg har nå, som manager. At du vil gi unge spillere sjansen og se hvordan de utvikler seg, sier Solskjær.

  • Manchester United møter Leicester søndag klokka 15.05. Den kampen vises på TV 2 Sportskanalen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!