«Gammer'n» Storelid tilbake

GEITHUS (Dagbladet): Etter at han tok OL-sølv bak Johann Olav Koss i Vikingskipet i 1994 har Kjell Storelid stort sett vært plaget med skader. I går sikret han NM-gull på 5000 meter og har målet klart: OL-gull i 2002.

Kjell Storelid (30) har lagt om treningen drastisk for å ta opp kampen med de beste nederlenderne.

- Nå går jeg bare fort, aldri rolige treningsrunder. Vekttreningen har jeg droppet helt, sier Storelid til Dagbladet.

Gårsdagens 5000 meter i regnværet på Furumo kunstisbane i Geithus i Buskerud viste at «gammer'n» i skøytegjengen fortsatt er i farta. Løpet var hans første konkurranse på ett år. 7.04.9 var nok til å holde ungdommene på avstand.

- Tidligere gikk jeg 39- og 40-runder på trening. Nå går jeg aldri saktere enn 35- og 36-runder. Skal vi ta igjen suverene Gianne Romme, må det drastiske forandringer til. Målet er å gjenerobre tronen innen OL i 2002, sier Storelid etter NM-gullet.

6,35 i Berlin

Til helga går han verdenscupløp i Berlin.

- Det skal bli godt å komme innendørs igjen. I går følte jeg meg tung i kroppen etter all treningen. Fram til Berlin-stevnet skal jeg både lette litt på treningsdosene og spisse farten ytterligere. Dermed bør det bli en 5000-metertid på rundt 6,35, sier Storelid.

Kjell Storelid

Født: 24. oktober 1970
Klubb: Stord.
Meritter: Sølv på 5000- og 10.000 m i OL 1994.

Seieren mener han er bortbestilt.

- Romme er fortsatt sterk, og i en klasse for seg. Bak ham er det åpent, og store muligheter. Fighten om andreplassen skal vi være med i, sier Storelid.

- Prestasjon

Etter NM-seieren vanket det lovord fra landslagstrener Geir Karlstad:

- At Kjell skulle bli mester, var ingen overraskelse. Derimot var det en prestasjon å vinne når han ikke har gått løp på ett år, sier Karlstad om 5000-meter mesteren fra Stord.

<B>NY GIV:</B> Kjell Storelid gikk inn til NM-seier på 5000 meter i Geithus i går.