Gamst: - Carew passer godt i England

Vil invitere på kaffe og småkaker.

(Dagbladet.no): John Carew (27) gjennomførte i dag sin første trening med Aston Villa etter overgangen på mandag. Nå venter tøffe Premier League.

Debuten kan komme allerede om en snau uke, mot Newcastle United.


- Det skal bli spennende å se ham i aksjon her, sier den etablerte Premier League-proffen Morten Gamst Pedersen til Dagbladet.no.

Tøff hverdag

Den engelske toppserien er kjent som en vanskelig liga å spille seg inn i, noe tidligere Start-spiller Kristofer «Doffen» Hæstad nylig fikk merke.


Sjøl husker «Gamsten» godt hva som skjedde etter den flotte Premier League-debuten hans mot favorittlaget Manchester United sommeren 2004.

- Det startet bra, med en målgivende, men så ble jeg sittende på benken i tre måneder, erindrer 25-åringen, som til slutt ble så lei at han vurderte å skifte klubb.

Nå skal det sies at problemene hans for en stor del skyldtes et manager-bytte fra Graeme Souness til Mark Hughes, men hans og Hæstads historier er uansett ikke unike:

STERK OG RASK: Dette vil hjelpe John Carew når han nå tar fatt på den tøffe Premier League, tror Morten Gamst Pedersen. I dag gjennomførte Carew sin første Aston Villa-trening. Til de som måtte lure: Birmingham-klubben har ikke blitt så skuddsterke at spillerne trenger skuddsikre vester på trening. Derimot er dette vester med ekstra vekt for ekstra treningseffekt.
STERK OG RASK: Dette vil hjelpe John Carew når han nå tar fatt på den tøffe Premier League, tror Morten Gamst Pedersen. I dag gjennomførte Carew sin første Aston Villa-trening. Til de som måtte lure: Birmingham-klubben har ikke blitt så skuddsterke at spillerne trenger skuddsikre vester på trening. Derimot er dette vester med ekstra vekt for ekstra treningseffekt. Vis mer

Eksemplene er mange på utlendinger som bruker minst én sesong på å tilpasse seg tempoet og tøffheten i Premier League. Gamst Pedersen er ikke bekymret for at det samme skal skje med landslagskollega Carew .

- Han har jo både tøffheten og den ekstreme hurtigheten, så han bør passe godt inn. Han klarer seg nok bra, mener vadsøværingen, som likevel tror det vil ta litt tid å komme inn i miljøet og spillestilen hos Birmingham-klubben.

Erfaringen vil hjelpe

Samtidig legger han vekt på at den tidligere Lørenskog-, Rosenborg-, Vålerenga-, Valencia-, Roma-, Besiktas- og Lyon-spissen har rutinen som skal til.

- Etter spill i flere av de største ligaene, vet han hva dette dreier seg om. Dessuten har han vært god for landslaget, så formen bør være der, framhever Pedersen.

- Vil du sjøl ha mye kontakt med Carew?

- Jeg har allerede fått en tekstmelding fra ham, og vi har hverandres numre, så vi vil sikkert ha noen hemmelige møter, hehe.

- Du inviterer så klart til kaffe?

- Ja, han er velkommen til en kopp kaffe og småkaker når som helst, sier Pedersen lystig.

• Si din mening: Flopp - eller topp? Hvor godt tror du John Carew lykkes i Premier League?

Gamst: - Carew passer godt i England
GOD START: Men etter det målgivende innkastet i debuten mot Manchester United, måtte Morten Gamst Pedersen finne seg i en lang periode på benken. Han tror John Carew vil slippe en lignende opplevelse.