Gamst: - Jeg er blitt mer aggressiv

Tror på VM-spill.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): - Jeg merka at italienerne ikke var komfortable til tider, de likte ikke det som skjedde og det kom noen meldinger. Vi spilte en veldig god kamp, sier Morten Gamst Pedersen.

- Og hadde vi vunnet, hadde den vært helt sinnssykt god.

Tettpakket

Sammen med John Carew ble Gamst omtalt som Norges viktigste brikke mot Italia. I en kamp hvor Åge Hareide håpet på dødballmål, var det Gamsts hender og føtter som skulle skaffe Norge de store sjansene.

Det fungerte tidvis.

- Italienerne er gode på defensive dødballer, og har ti mann innenfor egen 16-meter. De er kompakte og står med fire mann og Buffon (Gianluigi, keeper) på første stolpe. Da er det bare å peise på og håpe noen kriger seg fram foran mål. Vi klarte oss bra på dødballer. Vi fikk ettertrykk og vant dødballene.

Tenning

Og der var Norge gode. Innsatsen var upåklagelig. Gamst var blant de mest taklingsvillige.

PRØVE OG FEILET: Morten Gamst Pedersen bommet på dette forsøket, men er fornøyd med kampen. Foto: EIRIK HELLAND URKE
PRØVE OG FEILET: Morten Gamst Pedersen bommet på dette forsøket, men er fornøyd med kampen. Foto: EIRIK HELLAND URKE Vis mer

- Det er viktig med litt tenning. Sjøl er jeg blitt mer aggressiv som spiller og vinnere flere 50-50-dueller, forteller Gamst.

- I dag torde vi også å være gode med ball. Sjøl følte jeg at jeg fikk gjort mye og at italienerne hadde respekt for meg. Vi fikk brukt kantspillet og bakrommet, og slo ofte inn mot Carew og Steffen.

- Gode nok

Morten Gamst Pedersen deler flere lagkameraters syn på Norges sjanser til å sikre en plass i neste sommerens VM-sluttspill.

- Italia har også tøffe bortekamper igjen og vi må ha tro på oss sjøl. Vi må tørre å tenke på førsteplassen. Vi er gode nok, i dag var vi det beste laget mot Italia, og de er ingen småputtnasjon.

- Spiller vi som i dag, bør vi kunne ta mange poeng.