Assistkongen Morten Gamst Pedersen

Gamst (36) ringes ned av tilbud etter storspill: - Jeg vil spille til jeg er 40 år

Flere trodde Morten Gamst Pedersen var ferdig på toppnivå. Nå er han Eliteseriens assistkonge etter en glitrende periode og vil utvide karrieren med fire nye sesonger. Flere klubber skal være interesserte.

VISER GAMMEL STORHET: Morten Gamst Pedersen har funnet tibake til gammel storhet i det siste med seks assist på de siste seks kampene. Nå vil 36-åringen utvide karrieren i fire år til. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
VISER GAMMEL STORHET: Morten Gamst Pedersen har funnet tibake til gammel storhet i det siste med seks assist på de siste seks kampene. Nå vil 36-åringen utvide karrieren i fire år til. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Ingen har flere målgivende pasninger i Eliteserien enn veteranen Morten Gamst Pedersen (36) denne sesongen. Etter en blytung start har Tromsø klatret forbi Aalesund i nedryksstriden - med «Gamsten» i en av hovedrollene.

Assistkongen er tilbake i en tid hvor flere hadde avskrevet Vadsø-gutten. På de seks siste kampene har han levert hele seks målgivende pasninger: mot Aalesund, Kristiansund, Lillestrøm, Stabæk og to mot Sarpsborg 08.

- Det er morsomt å toppe assistlista. Selv om det viktigste er at laget vinner, gir det meg ekstra stor glede å være en del av det og bidra med avgjørende pasninger, sier Morten Gamst Pedersen til Dagbladet.

Med ni assist totalt topper Gamst Pedersen lista foran Fredrik Haugen og Pål André Helland. I fjor ble Gilbert Koomson assistkongen med ti målgivende pasninger på 28 kamper.

- Jeg har alltid satt like stor pris på en assist som en scoring og hatt dette som en av mine styrker. Å si «vær så god, kompis. Her kan du score», er en god følelse, selv om de fleste pasningene ikke har vært ferdigscoret, sier «Gamsten».

Var ønsket av Ferguson

Den tidligere Blackburn-stjerna har servert sine medspillere i en årekke på en så god måte at selveste Sir Alex Ferguson vurderte Gamst Pedersen som en mulig arvtaker til Ryan Giggs i Manchester United.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer