Gamst (40): - Sjokkert

Morten Gamst Pedersen (40) sendt av banen. - Jeg ble sjokkert da dommeren ga meg det andre gule kortet, sier Alta-veteranen til Dagbladet.

UTVIST: Morten Gamst Pedersen ble utvist mot Senja. Foto: Alta IF
UTVIST: Morten Gamst Pedersen ble utvist mot Senja. Foto: Alta IF Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Alta - Senja 3-1

Morten Gamst Pedersen og Alta tok imot Senja i 2. divisjon lørdag ettermiddag. Det endte med 3-1-seier til hjemmelaget. Men etterpå snakket alle om det som skjedde etter 35 minutter.

Gamst - som har 83 landskamper for Norge - fikk to gule kort på rappen. Han og dommer Herman Holthe havnet i klinsj. Av TV-bildene kan det se ut som om Holthe treffer Gamst i ansiktet i det han drar opp det første gule kortet.

Veteranen tar seg til hodet, skjærer grimaser og rusler mot dommeren. Rett etterpå får han sitt andre gule kort.

På Twitter skriver kommentatorprofilen Per-Jarle Heggelund:

«Virker som Morten Gamst Pedersen får en lusing av dommeren på det første gule.»

Dagbladet treffer Gamst på telefonen lørdag kveld. Han forklarer her hva som fikk det til å koke over for flere av Alta-spillerne:

- Midtstopperen vår skjøt ballen via spissen til Senja og ut. Det var vårt innkast, men dommeren dømte motsatt. Da ropte jeg og alle andre: «Det er vårt innkast.» Dommeren sa til meg: «Kom hit!» Så tok vi steg mot hverandre, men da tråkket jeg ham på tåa. Jeg sa umiddelbart «sorry».

Gamst fortsetter:

- Da fikk jeg gult kort. Han blåste fløyta ganske høyt, slik at lyden gikk rett i øret på meg. Jeg snudde meg vekk og sa: «For faen, hold kjeft.» Du kan jo selv tenke deg hvordan det er å bli blåst høyt i øret. Men da fikk jeg mitt andre gule kort.

PROFIL: Morten Gamst Pedersen har en stor fotballkarriere bak seg med Blackburn som høydepunkt. Nå spiller han i 2.-divisjonsklubben Alta. Foto: Alta IF
PROFIL: Morten Gamst Pedersen har en stor fotballkarriere bak seg med Blackburn som høydepunkt. Nå spiller han i 2.-divisjonsklubben Alta. Foto: Alta IF Vis mer

- Hva tenker du om kortene?

- Jeg snakket med dommeren stille og rolig etter kampen. Da sa han at grunnen til at jeg fikk det første gulet kortet, var at jeg gikk aggressivt mot ham. Men det vil jeg si at jeg ikke gjorde. Jeg tråkket ham på tåa og sa «sorry». Deretter blåste han i fløyta. I det nordnorske språket er det litt bannskap, så jeg sa: «For faen, hold kjeft.»

- Hvordan reagerer du på situasjonen?

- Jeg måtte flire. Jeg gikk bare av. Jeg orket ikke å stå og krangle. Det var ikke så mye jeg fikk gjort. Men jeg ble sjokkert da han ga meg det andre gule kortet.

- Av TV-bildene ser det ut som om du klør deg i øret når du går ut?

- Ja, jeg fikk tinnitus. Jeg har aldri blitt utvist for munnbruk før.

- Hvor mange røde kort har du i karrieren?

- Dette var mitt tredje.

FLAGGET PÅ BRYSTET: Morten Gamst Pedersen (t.v.) har 83 A-landskamper. Her jubler han sammen med målscorer Erik Huseklepp da Norge vant 1-0 over Portugal i EM-kvaliken i 2010. Foto: Kyrre Lien / NTB
FLAGGET PÅ BRYSTET: Morten Gamst Pedersen (t.v.) har 83 A-landskamper. Her jubler han sammen med målscorer Erik Huseklepp da Norge vant 1-0 over Portugal i EM-kvaliken i 2010. Foto: Kyrre Lien / NTB Vis mer

Dommer Herman Holthe vurderer Gamst-situasjonen slik:

- Jeg ga først et gult kort for protester. Da protestene vedvarte, fikk han sitt andre gule kort, sier Holthe til Dagbladet.

- Ifølge Gamst sa du at han «gikk aggressivt mot deg»?

- Jeg kan ikke svare på hva han mener jeg har sagt. Min begrunnelse er to gule kort for protester. Hvis du har ytterligere spørsmål, får du henvende deg til juridisk avdeling i NFF. Jeg kommer til å sende en utvisningsrapport med fyldig begrunnelse.

Alta ligger på 3. plass i 2. divisjon og har 32 poeng. Kongsvinger topper med 47 poeng og Hødd har 41 poeng.

- Vi hadde en veldig fin start. Så rotet vi i en periode og tapte noen viktige kamper. Men jeg føler vi har vært mer solid i år enn i fjor, sier Gamst, som skapte seg et navn i Blackburn fra 2004 til 2013.

- Du har fylt 40 år, hvilket er en anselig alder for en fotballspiller. Hvordan synes du det har gått for egen del?

- Jeg elsker å spille fotball. Det er derfor jeg holder på. Kroppen har fungert bra. Jeg håper det kan holde på sånn en liten stund til, forteller veteranen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer