SNUDDE OG VANT: Blackburn ledet 1-0, men Wolves snudde kampen etter scoringer av Steven Fletcher og Stephen Ward (bildet). Foto:  (AP Photo/PA, Anna Gowthorpe)
SNUDDE OG VANT: Blackburn ledet 1-0, men Wolves snudde kampen etter scoringer av Steven Fletcher og Stephen Ward (bildet). Foto: (AP Photo/PA, Anna Gowthorpe)Vis mer

Gamst & co pepet ut på hjemmebane

Blackburn tapte mot Wolves.

Tross stort press klarte aldri Morten Gamst Pedersen og Blackburn å komme tilbake mot Wolverhampton, og tapte 1-2 hjemme i lørdagens serieåpning i England.

Mange har spådd en svært tøff sesong for Blackburn. Enkelte forhåndstips har spekulert i nedrykk for Gamst Pedersen og co. I lørdagens serieåpning ønsket klubben å motbevise de verste spådommene i hjemmemøtet med Wolverhampton på Ewood Park. Slikt gikk det ikke.

Det startet riktignok bra for Blackburn. I debuten var unggutten Mauro Formica kald og rolig foran mål da han sørget for 1-0 etter 20 minutter. Ledelsen varte ikke lenge. To minutter senere sto Steven Fletcher beredt på bakerste stolpe og stanget inn utligningen for Wolves.

Foruten om målene skjedde det ikke stort i 1. omgang. Etter pause kom imidlertid dramatikken umiddelbart. Gjestene ble tidelt straffe etter bare ett minutt da Michel Salgado felte Matthew Jarvis, men keeper Paul Robinson reddet. Wolves rettet opp feilen like etterpå med scoring av Stephen Ward.

Blackburn fikk flere muligheter til å utligne, men det ville seg ikke for hjemmelaget. Gamst Pedersen ble tatt av banen i det 72. minutt til fordel for eliteseriedebutant David Goodwillie. Det så ut til å bli et godt bytte. Goodwillie var farlig frampå flere ganger, og kunne fort ha scoret både ett og to mål. Men Wolverhampton holdt stand og gikk seirende ut til pipekonsert fra hjemmepublikummet.

(NTB)