Gamst avfeier ryktene: - Noen er flinke til å lage overskrifter

Kobles til Tromsø.

PÅ BENKEN:  Morten Gamst Pedersen var ubenyttet reserve da Rosenborg vant 1-0 over Odd i går. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
PÅ BENKEN: Morten Gamst Pedersen var ubenyttet reserve da Rosenborg vant 1-0 over Odd i går. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

SKIEN (Dagbladet): Mens den største stjerna sitter på benken, har Rosenborg skaffet seg gode kort på hånda i sølvkampen. I går ble Odd slått 1-0 foran 11.548 tilskuere på Skagerak Arena i Skien.

- Du vil alltid spille, sier Morten Gamst Pedersen til Dagbladets papiravis i dag.

Les kampreferatet her.

Rosenborg-spillerne jublet som besatt da Jørgen Skjelvik scoret det avgjørende målet etter 50 minutter. Et tamt Odd - uten fart og kreativitet - klarte aldri å slå tilbake.

Nå ligger RBK ett poeng bak Odd i sølvkampen.

Før sesongen fikk Morten Gamst Pedersen merkelappen «en av de største stjernene i Rosenborg noen gang».

Men triumfen i går måtte han se fra benken. Og bildet er klart: Trener Kåre Ingebrigtsen har andre favoritter enn midtbanemannen med 83 landskamper og 17 mål.

- Du har alltid lyst til å spille. Jeg tror det er en sunn holdning. Og det er en holdning jeg alltid har hatt, enten jeg har vært i Norge, England eller Tyrkia, sier 33-åringen til Dagbladet.

Lite snakkesalig Gamst er frisk, så skader er ikke årsaken til vrakingen.

Ingenbrigtsen blir ikke veldig snakkesalig når Dagbladet spør om hvorfor Gamst går inn og ut av laget.

- Det tar jeg med Morten. Han er en profesjonell og god fotballspiller. Men vi har mange gode spillere. Og det er vanskelig å ta ut folk som gjør det bra, sier treneren.

I forrige uke rykket Tromsø opp i Tippeligaen. Diverse overskrifter og spekulasjoner har koblet Gamst til klubben der eventyret startet på begynnelsen av 2000-tallet.

ROSENBORG-JUBEL:  Morten Gamst Pedersen (fra høyre), Ole Kristian Selnæs, Alexander Toft Søderlund, Tobias Pilegaard Mikkelsen, Mikkel Diskerud, Jonas Svensson, Holmar Ørn Eyjolfsson, RBK-kaptein Tore Reginiussen, Alexander Sørloth og Mikael Dorsin jubler for seier etter eliteseriekampen mellom Odd og Rosenborg på Skagerak Arena. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
ROSENBORG-JUBEL: Morten Gamst Pedersen (fra høyre), Ole Kristian Selnæs, Alexander Toft Søderlund, Tobias Pilegaard Mikkelsen, Mikkel Diskerud, Jonas Svensson, Holmar Ørn Eyjolfsson, RBK-kaptein Tore Reginiussen, Alexander Sørloth og Mikael Dorsin jubler for seier etter eliteseriekampen mellom Odd og Rosenborg på Skagerak Arena. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Noen er veldig flinke til å lage overskrifter. Jeg har to år igjen av kontrakten med Rosenborg, og har tenkt å være her, sier han.

- Så du avviser en overgang til Tromsø?

- Det er uaktuelt. Jeg har ikke tenkt på det en gang. Jeg har lyst til å vinne noe i fotball. Og sjansene for det er størst i Rosenborg.

Tre scoringer Gamst har tre mål og åtte målgivende for Rosenborg denne sesongen. Under Per Joar Hansen var tilliten større.

- Hvordan synes du trenerskiftet har fungert?

- Jeg vil ikke sammenlikne folk. Det er aldri morsomt når noen mister jobben. Men vi har fått en opptur, og laget er inne i en fin periode, påpeker Gamst.

I går var lagene like langt etter 1. omgang. Rosenborg gikk ut i et forrykende tempo etter pausen. Og da falt avgjørelsen: Pål André Helland sørget for en lekker stikker til Jørgen Skjelvik, som overlistet keeper André Hansen.

- Dette var en av de svakeste kampene våre i år, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

- Jeg tror ikke det var nerver. Kanskje var det heller en metthetsfølelse etter at vi allerede har sikret oss medalje.

Odd spiller borte mot Molde i siste runde. Rosenborg tar imot Strømsgodset hjemme.