Gamst avslører sin Rooney-hemmelighet

Møtes igjen i kveld.

KLAR FOR LANDSKAMP:  Morten Gamst Pedersen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KLAR FOR LANDSKAMP: Morten Gamst Pedersen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

LONDON (Dagbladet): Ingen har et større navn enn Wayne Rooney når Norge møter England på Wembley i kveld.

28-åringen fra Manchester United debuterer som kaptein i treningskampen, og sånn sett blir det en historisk aften.

Morten Gamst Pedersen har møtt Rooney flere ganger, både på og utenfor banen. Før han og landslaget trente på Wembley i går kveld, avslørte han en liten hemmelighet:

- Rooney er den jeg har byttet flest drakter med!

På restaurant Som Blackburn-spiller fra 2004 til 2013 ble møtene mange. Også fordi Gamst bodde i Manchester under tida i England.

- Byen er ikke større enn at vi kunne møtes på restaurant. Han har mye engelsk humor. Og han er en komplett fotballspiller, erklærer Gamst.

32-åringen fra Vadsø er den mest rutinerte spilleren i landslagstroppen, med 81 kamper og 17 mål. Laget blir ikke kjent før i kveld. Men Gamst har en spisskompetanse som kan avgjøre kamper for Norge - dødballene.

Godt forhold Også nåværende Blackburn-spiller Joshua King har et godt forhold til Rooney. King har en fortid i Manchester United.

- Det er ikke sånn at vi satt og så på TV sammen. Men vi var på de samme treningene. Han er en fantastisk spiller. Som person er han laidback, påpeker King.

Kampen mot England starter klokka 21.05. Så får vi se om Gamst klarer å sikre seg drakta til Rooney denne gang.

Det er lett å peke på noen tusen United-supportere som ville bladd opp en del pund for å ha nummer 10 hengende på veggen ...

MØTE: Morten Gamst Pedersen og Wayne Rooney (helt til høyre) hilser på hverandre i 2006, som henholdsvis Blackburn- og Manchester United-spiller. Foto: NTB Scanpix
MØTE: Morten Gamst Pedersen og Wayne Rooney (helt til høyre) hilser på hverandre i 2006, som henholdsvis Blackburn- og Manchester United-spiller. Foto: NTB Scanpix Vis mer