ÅRETS FORSTE: Tromsø vant 2-0 mot Strømsgodset. Her jubler Kent-Are Antonsen, Mikael Ingebrigtsen, Magnus Andersen, Runar Espejord og Gjermund Åsen for scoring.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
ÅRETS FORSTE: Tromsø vant 2-0 mot Strømsgodset. Her jubler Kent-Are Antonsen, Mikael Ingebrigtsen, Magnus Andersen, Runar Espejord og Gjermund Åsen for scoring. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpixVis mer

Gamst debuterte med seier mot Godset

Tromsøs første.

• Tromsø - Godset 2-0 (1-0)

(Dagbladet): Tromsø tok sesongens første seier da Strømsgodset kom på besøk til Alfheim. Spissen Runar Espejord og Sofien Moussa scoret målene som senket drammenserne.

- Vi er strålende fornøyd. Vi har en stil der vi ønsker å forsvare oss godt. Vi skal holde nullen, og jeg er veldig fornøyd med kampen, sier TIL-trener Bård Flovik til TV 2.

To lag med en middels start på sesongen møttes i Tromsø i kveld. Hjemmelaget sto med tre strake uavgjort, og Strømsgodset med seier, uavgjort og tap i sesongens første serierunder.

- Vi får ikke balltempo. Tromsø forsvarer seg godt og vi klarer ikke løse det. Vi har ikke nok tempo, og vi bør prestere bedre enn dette, sier Godset-trener Bjørn Petter Ingebrigtsen til TV 2.

Tromsø skapte mest og var giftigst foran mål - og kunne dermed juble for årets første seier.

Morten Gamst Pedersen fikk sin Tromsø-debut da han kom inn som innbytter etter 66 minutter.

- Det var morsomt å spille igjen. Det er lenge siden sist. Det er godt å komme igang igjen og jeg trenger tid for å komme tilbake. Jeg gleder meg over å bidra. Det er en kjempefin gjeng her, sier Gamst Pedersen til TV 2.

Store sjanser TIL holdt på å rote det til for seg selv etter rundt ti minutter. Et tilbakespill holdt på gi Godset-spiss Tommy Høiland en gratis sjanse, men Tromsø-keeper Gudmund Kongshavn var raskt ute og avverget.

Tromsø fikk en alle tiders mulighet til å ta ledelsen etter 32 minutter. Gjermund Åsen kom plutselig alene igjennom, og slo på tvers til lagkamerat Magnus Andersen som bare skulle bredside ballen i mål - men Andersen misset fullstendig i avslutningen og skjøt over mål fra tre-fire meter. En utrolig miss fra midtbanespilleren.

Kort tid etterpå var det Strømsgodsets tur til å skape en stor sjanse. Et innlegg fra venstre havnet hos Kim André Madsen på bakre stolpe, men Godset-backen headet utenfor stengene.

På overtid i 1. omgang satte Runar Espejord inn 1-0. Hans Nordbye slo et fint innlegg på bak i feltet til Espejord som satte ballen i mål med en fin volley.

Dermed kunne hjemmelaget gå til pause med ledelse.

Doblet Det ble en relativt sjansefattig 2. omgang på Alfheim. Strømsgodset klarte ikke å skape det helt store og slet foran målet til Tromsø.

I stedet var det Tromsø som doblet ledelsen rett før slutt.

Innbytter Sofien Moussa hadde bare vært på banen i åtte minutter da han kontret inn 2-0, som satte den berømte spikeren i kista.