EKSPERT PÅ C MORE:  Steffen Iversen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
EKSPERT PÅ C MORE: Steffen Iversen. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

- Gamst er stjerne i Rosenborg. Det er ikke Nicki Bille.

Mener Rosenborg-legende Steffen Iversen.

GRAND HOTEL OSLO (Dagbladet): Steffen Iversen (37) tror Rosenborgs signering av Morten Gamst Pedersen (32) vil øke interessen for Tippeligaen. Han mener det ikke er noen tvil om hvem som er lagets store stjerne.

Kommer du som ny spiller til en klubb, må du gjerne tilpasse deg et hierarki. Går vi ut ifra antall solgte drakter - og spaltemeter i avisene - troner Nicki Bille Nielsen (26) øverst i hierarkiet i Rosenborg.

Så da er spørsmålet: Hvordan vil to stjerner som Gamst og Bille fungere sammen når Tippeligaen sparkes i gang fredag 28. mars?

- Da ser du annerledes på det enn meg. Gamst er en langt større stjerne enn Bille. Jeg ser egentlig ikke hvilken stjernestatus Bille skal ha, sier Steffen Iversen til Dagbladet.

Favoritt Vi sitter i en sofa på Grand Hotel i Oslo og prater. I dag er det 14 dager til Tippeligaen starter.

På samme måte som sin far, Odd Iversen (68), er Steffen en legende i Rosenborg. Nå jobber han som ekspert i C More, kanalen som har hovedvekten av TV-rettighetene.

Med signeringen av Gamst, ser han på Rosenborg som årets favoritt. Men stjerner har vært i klinsj tidligere, om posisjoner i garderoben og rampelyset. Og de kommer garantert til å være det igjen. Men Iversen kjøper ikke definisjonen av Nicki Bille som en
Lerkendal-stjerne.

- Han skal være spiss i Rosenborg. Hvis du ser på historien til klubben, er han den spissen som har scoret absolutt færrest mål i løpet av en hel sesong (åtte i fjor), påpeker han.

Bråkebøtte Iversen, som la opp i 2012, bøttet selv inn scoringer i glansdagene.

- At Bille er en bråkebøtte, og sier masse ting i mediene, gjør ham ikke til en stjerne for meg som er fotballmann. Det er det du presterer ute på banen som avgjør om du er en stjerne eller ikke. Bille har egentlig ikke prestert spesielt bra over flere år.

37-åringen fortsetter:

- Men jeg ser på ham som en vinnerskalle. Det er slike typer Rosenborg trenger. Derfor har han potensialet i seg til å bli en stjerne. Men han må roe seg ned, og ikke være så stresset ute på banen. Du må ikke ta ut energien på å fortvile over at du skyter i stolpen. Du må heller bruke energien på å score mål, for å si det sånn.

Profil C More-eksperten bor i Trondheim, men har ennå ikke fått snakket med Morten Gamst Pedersen. De to har spilt flere landskamper sammen, og Iversen er overbevist om at Rosenborg har signert en spiller som fortsatt holder klasse.

Han sier:

- Jeg tror Gamst blir tungen på vektskålen som gjør at Rosenborg vinner. Endelig får vi en profil tilbake i Tippeligaen. Han har ekstremferdigheter. Det er mange som har kommet tilbake til Tippeligaen, jeg har selv en slik historie. Dette kan heve et lag voldsomt. Nå får du inn noe positivt fra start. Det ser mange unge spillere, og det kan bidra til at de tar det ekstra steget. Morten er veldig treningsvillig, kjempeseriøs og han elsker fotball.

Usikker - Hvor godt passer han inn i Rosenborg-kulturen?

- Da må du forklare meg hva som er kulturen. Det er jeg usikker på selv, svarer Iversen.

SVAK:  Nicki Bille Nielsen scoret åtte mål i sin første sesong for Rosenborg. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SVAK: Nicki Bille Nielsen scoret åtte mål i sin første sesong for Rosenborg. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Da jeg var i klubben på midten av 90-tallet, hadde du navn som Bjørn Tore Kvarme, Erik Hoftun, Roar Strand, Bent Skammelsrud, Vegard Heggem og Mini. Alle visste hvem vi var. Det var stort sett bare trøndere, og vi hadde et spillemønster. I dag er det ikke det samme trykket. Du har masse forskjellig. Det er da jeg spør meg: Hvor er identiteten og samspillet?

- Nesten sjokk Iversen fortsetter:

- Jeg fikk nesten sjokk da jeg var på La Manga i vinter og så laget. Nicki Bille spilte ballen til John Chibuike. Han var alene med keeper, men spilte ballen tilbake til Bille, som scoret. Dette så du aldri i fjor. Forhåpentligvis vil vi se mer av dette denne sesongen.

- Kan Rosenborg leve med en sesong uten titler?

- De kan sikkert leve med det. Men skal de ha navnet sitt ut i Europa, må de vinne igjen. Tippeligaen er ikke den største ligaen i verden. Det er viktig å få interessen fra Europa inn til Norge igjen.

Iversens egen, aktive befatning med fotball er at han vurderer å bli med på treningen til tidligere RBK-spillere hver torsdag.

- Det holder på kompisnivå. Å løpe rundt på en bane i 6. divisjon orker jeg ikke, sier mannen med 79 landskamper og 21 mål.

Og smiler.

NYSIGNERING:   Morten Gamst Pedersen (t.v.) skrev under for Rosenborg på lørdag. Her sammen med sportslig leder Erik Hoftun og trener Per Joar Hansen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
NYSIGNERING: Morten Gamst Pedersen (t.v.) skrev under for Rosenborg på lørdag. Her sammen med sportslig leder Erik Hoftun og trener Per Joar Hansen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer