Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gamst fikk hjelp av Bjørndalen

Stiller inn siktet foran Italia-kampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Hele denne uka har Morten Gamst Pedersen slått dødballer på de norske treningene - akkurat slik han trener med Blackburn og alltid har trent.

For Gamsten har utallige ganger stått igjen etter treningene og terpet.

Og nettopp dødballer er nok en av de tingene landslaget fokuserte på under den lukkede treningen som startet klokka 13 på Ullevaal Stadion.

Lukket for å ikke gi italienerne noe gratis før kvalikbataljen i morgen kveld.

Små detaljer

Gamst Pedersen nøyer seg ikke med treningen på fotballfeltet. Også utenfor banen prøver han ting som kan gjøre han til en bedre fotballspiller. Øvelser som kan gjøre leveringene fra venstrefoten enda mer presise.

En av dem han flere ganger - senest denne uka - har rådført seg med, er VM- og OL-kongen Ole Einar Bjørndalen.

- Jeg har spurt Ole Einar om hvordan han tenker, hvordan han forbereder seg til konkurranser og ikke minst hvordan han fokuserer på standplass. Det er små detaljer som avgjør der, og det er også små detaljer som skiller i dødballsituasjoner, sier Gamst til avisa Nordlys.

OM OG OM IGJEN: Morten Gamst Pedersen slår innlegg etter innlegg på treningene. Åge Hareide studerer teknikken. Foto: ALEKSANDER NORDAHL
OM OG OM IGJEN: Morten Gamst Pedersen slår innlegg etter innlegg på treningene. Åge Hareide studerer teknikken. Foto: ALEKSANDER NORDAHL Vis mer

Stenger alt annet ute

Etter privatkampen mot Costa Rica i forrige uke var finnmarkingen misfornøyd med avleveringene sine, men han fortalte at det ikke var så mye som manglet.

- Jeg må slå dødballene mine 40 centimeter opp. Da går de rett i mål, sa han.

Det er nok litt mer enn Bjørndalen juster siktet sitt, men likevel - de har snakket om detaljer og konsentrasjon.

- Ole Einar har fortalt meg at det handler om å stenge alt annet ute. Han er sterk mentalt, det er jeg også. For oss begge handler det om å levere når man må, sier han til Nordlys

Og for Gamsten er det klokka 20.30 i morgen.

HJALP GAMSTEN: Ole Einar Bjørndalen har gitt gode råd til landslagsyndlingen.
IKKE AKKURAT SMØREBUA: Men Gamsten koser seg på treningsfeltet - innimellom all dødballsterpingen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!