Gamst flyttet ut av fasjonabelt hotell og ble samboer

- De har tatt godt vare på meg.

LADER OPP TIL ITALIA-KAMPEN:    Morten Gamst Pedersen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
LADER OPP TIL ITALIA-KAMPEN: Morten Gamst Pedersen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

HOTEL BRISTOL (Dagbladet): Helt siden han ble Rosenborg-spilller i mars, har Morten Gamst Pedersen (32) bodd på Britannia Hotel i Trondheim.

Det er det slutt på nå.

Gamst bekrefter at han har flyttet ut av det fasjonable hotellet, og blitt samboer med kjæresten Renate Strand.

- Vi bor i en leilighet, og så får vi huset seinere. De har tatt godt vare på meg på Britannia, sier Gamst til Dagbladet.

Skadefri Ifølge kulørt presse skal paret ha vært sammen siden 2012. Vennskap utviklet seg til noe mer, som det heter, og Strand er også aktiv på sosiale medier.

Sammen med resten av fotballandslaget, forbereder Gamst tirsdagens oppgjør mot Italia på Ullevaal. Det er første kamp i EM-kvalifiseringen.

Han slapp så vidt til i 0-1-tapet for England onsdag. Rosenborg-spilleren er skadefri, og er sulten på å vise seg fram.

- Jeg er en person som er med for å spille. Jeg tror det er derfor jeg holder på, på grunn av sulten og suget etter å spille. Jeg tror det er en sunn faktor, sier han.

- Jeg vil ikke si at jeg blir skuffet hvis jeg ikke spiller fra start mot Italia. Men jeg er klar til å spille. Ingenting er morsommere enn det.

Respekterer avgjørelsen Han fortsetter:

- Jeg respekterer avgjørelsen hundre prosent, uansett hva Per-Mathias (Høgmo) velger å gjøre. Men jeg skal i alle fall gjøre mitt for å være klar.

Gamst kom fra Karabükspor i Tyrkia til Rosenborg for å vinne en tittel. Foreløpig må han se langt etter dette, i en sesong som har vært problemfylt på Lerkendal.

- Det har vært mye fokus på ting utenfor fotballen som kanskje ikke har vært så bra. Vi har begynt å tenke neste år for å få lagt en plattform. Men det blir viktig for oss å ta sølvet. Molde er litt for langt opp, erkjenner han.

Legende Gamst gleder seg til tirsdagen, på det som kan bli et fullstappet Ullevaal med 27.000 tilskuere.

I fraværet av Andrea Pirlo og Mario Balotelli, blir keeper Gianluigi Buffon den største legenden på landslagsarenaen.

- Det blir en ære å spille mot ham. Han er en legende og herlig fyr. Han er sånn passe arrogant. Men han kan også ordne opp når det blir bråk og trøbbel.

Gamst fortsetter:

- Jeg har spilt mot ham før, i forrige kvalifisering. Da lugget han meg litt i nakkehårene, men det er «no hard feelings».

81 kamper Gamst er spilleren med desidert flest landskamper på dagens landslag.

81 kamper er det blitt, og 17 mål. Han har en spisskompetanse på dødballer.

Aserbajdsjan, Bulgaria, Malta og Kroatia er andre lag i Norges kvalikgruppe. EM går i Frankrike i 2016.