Gamst ga drakta si til ulykkesfuglen

Etter et godt innhopp mot Skottland. Nå kan det gå mot startplass mot Nederland på onsdag.

HOTEL BRISTOL (Dagbladet.no): Morten Gamst Pedersen (27) og Chris Iwelumo (30) kom begge inn som innbyttere i Norge og Skottlands 0-0-kamp i går.

Men mens Pedersen gjorde et godt innhopp, fikk Iwelumo sitt ellers gode innhopp skjemmet av en av fotballhistoriens verste bommer på vidåpent mål.

Etter kampen byttet Pedersen drakt med den ulykkelige, skotske debutanten.

- Jeg vet ikke om det var noen trøst, men .., sier vadsøgutten til Dagbladet.no.

- Møtte ham før sesongen 

Gamst Pedersen bekrefter at det ikke var tilfeldig at nettopp de to byttet drakt.

- Jeg møtte ham da vi spilte mot Wolverhampton i en treningskamp i pre-season. Og det er klart jeg følte med ham etter det der, forteller kantspilleren.

Om bommen sier han akkurat det samme som lagkamerat John Carew:

Gamst ga drakta si til ulykkesfuglen

- I den situasjonen er det nesten vanskeligere å bomme enn å treffe, mener han. 

Da var Gamst atskillig heldigere med sine avgjørende øyeblikk. Etter at han kom inn på høyrekanten 14 minutter før slutt, spilte han en svært god kamp og skapte mye.

- Jeg var bestemt og visste hva jeg skulle gjøre. Det var en morsom plass å spille på, sier han til Dagbladet.no.

Det så overhodet ikke ut til å plage ham at han spilte til høyre i stedet for venstre - snarere tvert imot.

- Jeg spiller der jeg får beskjed om å spille, jeg kan bekle begge roller. På høyre kant kan jeg skjære inn og skyte. Men hvis jeg får velge, blir det venstre, sier Gamst Pedersen.

Han har nå har startet de fire siste landskampene på benken, og han innrømmer at han har vært skuffet.

- Men jeg har bare prøvd å stenge det ute og jobbet videre. Jeg kan ikke bedømme om det har vært urettferdig. Men det var iallfall godt å komme inn i går, sier han.

- Godt mulig Morten starter 

HAR MØTTES FØR: Wolverhampton-spiss Chris Iwelumo (t.v.) møtte Blackburn og Morten Gamst Pedersen til treningskamp før sesongen. I går byttet de to drakter etter førstnevntes kjempebom og sistnevntes gode innhopp. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
HAR MØTTES FØR: Wolverhampton-spiss Chris Iwelumo (t.v.) møtte Blackburn og Morten Gamst Pedersen til treningskamp før sesongen. I går byttet de to drakter etter førstnevntes kjempebom og sistnevntes gode innhopp. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

På grunn av svaret han ga da, kan det nå gå mot startplass mot Nederland.

- Jeg har selvfølgelig forhåpninger om å få spille på onsdag, det er jo på banen jeg vil være. Og jeg får ikke noe mindre lyst til å spille av at vi møter et storlag, innrømmer han.

I løpet av det korte, men lovende innhoppet i går, rakk han riktignok å pådra seg en liten skade - og det etter et sammenstøt med Carew …

- Hehe, Carew er dyktig til å blokkere, kommenterer Gamst Pedersen, som traff spissens knotter da han skulle avslutte etter et oppspill til angriperen.

- Men vi fikk corner iallfall, smiler «Gamsten», tydelig lettet og glad dagen derpå.

Etter en rolig økt i dag, med nedising og øvrig behandling, tyder det meste på at han blir spilleklar til midtuka. Og han kan fort få klarsignal fra start, antyder Åge Hareide. 

- På midtbanen kan det komme utskiftninger. Kanskje to, sier landslagssjefen, som blant annet begrunner det med at Bjørn Helge Riise har spilt få kamper siden han ble skadefri. 

Både i går og i dag skrøt Hareide uhemmet av innhoppet til Gamst Pedersen.

- Jeg er innmari glad for at Morten fikk det så godt til  i går. Han taklet det godt, etter at det låste seg helt for ham da han kom inn mot Island, sier han.

- Det kan godt være at Gamst starter mot Nederland, bekrefter Hareide.

OPS: Uheldige Chris Iwelumo har allerede scoret åtte mål for Wolverhampton så langt denne sesongen. Men mot Norge i går gikk det galt.