Gamst klar for Blackburn

Kan debutere mot Manchester United på lørdag.

Tromsø og Blackburn ble i kveld enige om overgang for Morten Gamst Pedersen. Nå gjenstår legesjekk og forhandlinger om personlige betingelser.

Ifølge NTB er avtalen mellom Tromsø og Blackburn verdt 31 millioner kroner. Sist klubbene forhandlet var Blackburn villig til å legge ca 20 millioner på bordet. Tromsø får dermed godt betalt for å vente til overgangsvinduet nærmet seg stengetid.

En liten sjekk

Gamst Pedersen skal gjennom en legesjekk på et sykehus i Manchester torsdag. Alt tyder på at det vil gå bra, og dermed er personlige forhandlinger det siste hinderet før overgangen er gjennomført.

Tromsø skriver på sin hjemmeside at også det etter all sannsynlighet vil gå bra. Det betyr at Blackburn trolig frigir spillerlisensen til Gamst Pedersen fredag og at han blir klar til Blackburns kamp mot Manchester United lørdag.

- Vi ble tatt imot med respekt og verdighet. Vi hadde gjort et godt og grundig forarbeid, men det er alltid en del gi og ta i sluttfasen av slike forhandlinger. Totalt sett synes jeg vi ble møtt på flere av våre krav, og da hadde vi bestemt oss for å fullføre avtalen, sier daglig leder i Tromsø, Bjørn Tore Markussen.

Liker norske spillere

«Gamsten» har vært en het mann på overgangsmarkedet de siste ukene. I tillegg til Blackburn skal flere klubber ha vært interessert i den norske landslagsspilleren.

Det var før helgen at Blackburn-manager Graeme Souness avslørte at han var svært interessert i den målfarlige TIL-spilleren. Og det er ikke første gang Souness viser interesse for norske spillere.

Helt siden han kjøpte Stig Inge Bjørnebye til Liverpool i 1992 har skotten likt nordmenn. Souness har også flere ganger berømmet norske spillere for å ha rett mentalitet og treningsiver.

ENDELIG: Morten Gamst Pedersen har gitt uttrykk for at han kunne tenke seg å reise til utlandet. I dag ble han klar for Blackburn.