IMPONERT: Morten Gamst Pedersen opplevde Phil Jones' gjennombrudd på nært hold, og tror Manchester United gjorde lurt i å bla opp de millionene som skulle til for å hente stopperen til Old Trafford. Her i duell med Nicolas Anelka i Blackburn-tiden.Foto: SCANPIX/AP/Scott Heppell
IMPONERT: Morten Gamst Pedersen opplevde Phil Jones' gjennombrudd på nært hold, og tror Manchester United gjorde lurt i å bla opp de millionene som skulle til for å hente stopperen til Old Trafford. Her i duell med Nicolas Anelka i Blackburn-tiden.Foto: SCANPIX/AP/Scott HeppellVis mer

Gamst mener United har funnet gull med Phil Jones

- Kaptein for England om noen år, sier Blackburn-proffen.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Da Manchester United la over 150 millioner kroner på bordet for å hente 19-årige Phil Jones fra Blackburn, var det nok ikke alle som trodde unggutten skulle gjøre seg så verdifull allerede i høst.

Fire måneder seinere ser Jones mer og mer ut som en reell konkurrent for selv skadefrie Rio Ferdinand og Nemanja Vidic, og før helga fikk han sin a-lagsdebut for England i EM-kvalikkampen mot Montenegro.

Jones' gamle lagkamerat i Blackburn, Morten Gamst Pedersen, er ikke overrasket.

- Det gikk fort i Blackburn også. Han kom inn tidlig, og du så med en gang at han var et stort talent, sier Pedersen til Dagbladet.

- Han tok ting veldig fort, og var uredd og lyttende på samme tid. Han tok flere steg fort, og da han fikk muligheten, så tok han mildt sagt sjansen og klinte til. Etter det var han rett og slett vanskelig å ta ut av laget, sier Gamsten.

England-kaptein
Blackburn var også raske med å fornye kontrakten med Phil Jones etter debuten i 2009, og femårskontrakten unggutten skrev under i 2010 inneholdt en pen utkjøpsklausul Manchester United til slutt valgte å løse ut.

Morten Gamst Pedersen mener Alex Ferguson har gjort en god handel, tross den stive prisen.

- Han er ung, men jeg tror han er kaptein for England om noen år. Han har de egenskapene man trenger, er ikke redd for å si fra, og han gir alltid hundre prosent, så det er ingen som kan ta ham på det. United har fått en meget bra spiller, og det har han vist allerede. Han har vist at det ikke skal være enkelt for Vidic og Ferdinand å dytte ham ut av laget, sier nordmannen.

- Jeg er egentlig ikke overrasket over at han tok det steget så raskt. Han viste et vanvittig potensial da han var hos oss, og dette med hundre prosent innsats er viktig. Han er villig til å jobbe hardt, og er villig til å gi alt hele tida, sier Gamst.

- Hva slags type er han utenfor banen?

- Han er en unggutt fortsatt, han lærer fortsatt for å si det sånn. Men som fotballspiller har han en vanvittig framtid, sier Pedersen og smiler.

Enormt driv
Phil Jones er også i ferd med å bli en yndling blant sine nye supportere, og kanskje helst på grunn av andre ting enn forsvareregenskapene.

De Bratseth/Beckenbauer-aktige stormløpene han viste fram både mot Bolton og Chelsea vakte oppsikt, og det er et aspekt ved spillet Morten Gamst Pedersen også har latt seg imponere av.

- Han gjorde det for oss også. Han har enormt tempo, og tør å satse framover når han for muligheten, sier han til Dagbladet.

 Det er ikke alltid spissene er så ivrig på å følge når forsvarere gjør sånt, og når han har passert det første leddet, så er det vanskelig å plukke ham opp, ettersom det ofte blir overtall. Han har et vanvittig driv når han kommer, og er ikke redd for å bruke det. Jeg har sett ham gjøre det flere ganger for United nå også, og der har de fått en ny dimensjon i spillet sitt, mener nordmannen.

KAPTEIN-MATERIALE: Jones debuterte for England før helga, og Gamst Pedersen tror han snart kan være landets kaptein.Foto: SCANPIX/EPA/KOCA SULEJMANOVIC
KAPTEIN-MATERIALE: Jones debuterte for England før helga, og Gamst Pedersen tror han snart kan være landets kaptein.Foto: SCANPIX/EPA/KOCA SULEJMANOVIC Vis mer