Gamst og co til semifinale

Vant tidvis stygg kamp med ti mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Blackburn - Manchester City 2-0.

(Dagbladet.no): Blackburn er som første lag klar for semifinalen i årets FA-cup, etter en arbeidsseier over slitende Manchester City i ettermiddag.

Det ble en lite underholdende kamp på Ewood Park, men publikum fikk se mange tøffe dueller og tidvis stygt spill, som også resulterte i hele ni gule og ett rødt kort.

Hjemmeseier betyr en solid opptur for Blackburn og manager Mark Hughes, men kan bety begynnelsen på slutten for Stuart Pearces tid som City-sjef.

Hughes var etter kampen mest fornøyd med at han slapp å møte City til omkamp.

- Vi fikk jobben gjort, så vi er fornøyde og kan se på mens de andre forsøker å følge oss til semifinalene. Vi ville ikke ha flere omkamper, sa Hughes, ifølge BBC.

Mokoena gjorde 1-0

Første omgang på Ewood Park inneholdt få sjanser, og flere stygge taklinger. Dommer Mike Dean delte ut fire gule kort, deriblant tre på to minutter etter en serie med sene taklingsforsøk.

<strong><b>BANG:</strong></b> Aaron Mokoena trengte to forsøk, men ved andre mulighet banket han inn Blackburns ledermål. Mokoena ble senere utvist i en kamp preget av mye stygt spill. Foto: Reuters
BANG: Aaron Mokoena trengte to forsøk, men ved andre mulighet banket han inn Blackburns ledermål. Mokoena ble senere utvist i en kamp preget av mye stygt spill. Foto: Reuters Vis mer

Først etter 26 minutter fikk vi se en farlig sjanse. Blackburns Matt Derbyshire kom seg høyest i feltet på et innlegg fra høyrekanten, men maktet ikke å presse headingen under tverrliggeren.

Like etter gjorde hjemmelaget 1-0. Morten Gamst Pedersen fikk stusset et innlegg fra venstre videre inn i feltet, og der dukket Aaron Mokoena opp. Midtbanespilleren ble først blokkert, men på andre forsøk banket han sikkert inn ledermålet.

Målscoreren utvist

Fem minutter etter pause var David Bentley centimetere fra å øke ledelsen for hjemmelaget. Sylvain Distin slurvet en klarering rett i beina på Bentley, som løftet blikket og så keeper Nicky Weaver på halvdistanse. 23-åringen forsøkte seg på en lobb, men var litt for unøyaktig og traff tverrliggeren. Nære 2-0.

Manchester City kom også til muligheter. Det ble farlig ti minutter ut i omgangen, da unggutten Stephen Ireland fant Bernardo Corradi med et innlegg fra kanten av sekstenmeteren, men Corradis heading traff ikke målet.

20 minutter før slutt havnet målscorer Mokoena i trøbbel. I ferd med å bli fraløpt av Corradi, tok han grep rundt italieneren og rev ham ned. Dommer Dean anså fellingen som sabotasje mot spillet, og viste sør-afrikaneren det andre gule, som alltid etterfølges av det røde.

City forsøkte å legge press på Blackburns gjenværende ti menn, men slet med å komme til de store sjansene. I stedet fikk Matt Derbyshire æren av å punktere kampen i det nittiende minutt. Blackburn kontret, og Peter fant Derbyshier på bakre med en markkryper på tvers av feltet. Alene med Weaver gjorde Derbyshire ingen feil, og satte enkelt inn 2-0.

City-manager Stuart Pearce måtte skuffet se at laget hans ikke klarte å utnytte fordelen ved å ha en mann mer på banen, og gikk til slutt i garderoben til lyden av illsinte City-fans som ropte på hans avgang.

- Jeg føler ikke mer press enn jeg gjorde den dagen jeg tok jobben. Presset er alltid det samme, du må vinne den neste kampen. Jeg har ikke tenkt å syte og sutre over det, sa Pearce etter kampen, ifølge nyhetsbyrået PA.


PS.
Morten Gamst Pedersen spilte ingen stor kamp for Blackburn, men markerte seg med en stygg takling på Joey Barton et kvarter før slutt. Tidligere i omgangen hadde Gamst satt en albue i siden på Barton, og nå fikk han et fortjent gult kort. Barton, som går til rådgivning for å få bukt med sitt voldsomme temperament, så ikke spesielt fornøyd ut med nordmannen ved disse anledningene, men holdt seg i skinnet i en kamp med ellers høy temperatur.

HVOR MANGE DAGER IGJEN? Manchester City står i fare for å rykke ned fra Premier League, og manager Stuart Pearce fikk det ikke lettere med tapet i FA-cupen i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer