SCORINGS-GLIS:  Anders Konradsen hadde grunn til å smile etter en god kamp og scoring mot Russland på Ullevaal stadion.  Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SCORINGS-GLIS: Anders Konradsen hadde grunn til å smile etter en god kamp og scoring mot Russland på Ullevaal stadion. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

- Gamst og jeg hadde planlagt dette

Derfor kunne Konradsen glise.

Norge - Russland 1-1

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Anders Konradsen stanget inn sitt første landslagsmål da Norge spilte 1-1 mot Russland på Ullevaal lørdag kveld.

Og det var ifølge ham selv ikke tilfeldig at innbytter Morten Gamst Pedersen fant pannebrasken til Rennes-spilleren.

- Gamst og jeg hadde planlagt dette. Vi har fått god kjemi på denne samlinga og hadde en plan om at han skulle servere ballen til meg. Han har en strøken innleggsfot og vi kalles ikke «Nordlands-mafian» for ingenting, sier Konradsen til Dagbladet.

Gamst følger opp:

- Det er morsomt å komme inn som innbytter og vise seg fram. Det er et av merkevarene mine å være involvert i mål. Det var stort å se Anders heade ballen i mål, sier Gamst Pedersen til Dagbladet.

Endelig opptur - Hvorfor «Nordlands-mafian»?

- Vi er jo fra Nord-Norge, og vi er ikke så mange derfra på landslaget, sier Gamst med et lurt smil.

Konradsen har vært i franske Rennes siden januar 2013 - og gjorde sakene sine bra på midtbanen til Norge mot VM-klare russere. Konradsen var balansepunktet på midtbanen, jobbet hardt og kronet landskampen med sin første scoring på Ullevaal med flagget på brystet.

- Det er en herlig følelse å se ballen gå i mål. Det var viktig for meg og hele laget. Vi trengte en liten opptur her og det var fantastisk å få det første målet på landsmålet, sier Konradsen til Dagbladet.

Nå føler 23-åringen at han er klar for å gjøre plassen på midtbanen til Per-Mathias Høgmo permanent.

MÅLET: Her stanger Konradsen inn 1-1. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
MÅLET: Her stanger Konradsen inn 1-1. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Ja.. For min del handler det om å ta vare på sjansen, og det føler jeg at jeg gjorde i dag, sier Konradsen.

Høgmo-ros Han høster også ros fra landslagssjefen.

- Konradsen spilte en god kamp, sier Per-Mathias Høgmo.

Rennes-spilleren legger til:

- Jeg har ambisjoner om å ta plassen på midbanen. Det er fortsatt noen måneder til EM-kvaliken starter og det er mange som kjemper om de samme plassene. Jeg skal gjøre mitt beste, sier Konradsen til Dagbladet.

Morten Gamst Pedersen fikk spille hele annen omgang og erstattet Mats Møller Dæhli i pausa. RBK-spilleren mener han er en annerledes type spiller enn de andre kantene på landslaget.

- Det var viktig å komme høyt opp i banen. Jeg er en annen type spiller enn de andre kantspillerne vi har. Jeg spiller alltid med høy risiko, noen ganger kan ballen gå ut over sidelinja, men andre gang er treffer jeg. Det er forskjellen, sier Gamst.

Se Dagbladets børs og vurderinger av kampen og spillerne her.

MAFIA-KLEMMEN: Anders Konradsen og Morten Gamst Pedersen kaller seg Nordlands-mafian. Her klemmer de etter 1-1-målet. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
MAFIA-KLEMMEN: Anders Konradsen og Morten Gamst Pedersen kaller seg Nordlands-mafian. Her klemmer de etter 1-1-målet. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer