Gamst Pedersen er skadd

- Håper å rekke seriestart, sier han.

(Dagbladet.no): Blackburn spilte i dag sin siste treningskamp før sesongsstart neste helg, mot nederlandske Breda. Men det skjedde med Morten Gamst Pedersen på sidelinja.

Landslagsspilleren sliter nemlig med en skade i låret - sju dager før Premier League-premieren mot Everton og 12 dager før privatlandskampen Norge - Irland.

- Jeg har fått en nerve i klem i låret helt opp mot rumpa, og det er for ømt til at jeg kan spille. Men jeg klarer å trene alternativt, forteller han til Dagbladet.no.

- Kjedelig

26-åringen håper derfor at han kan bli spilleklar til seriestarten på Goodison Park.

- Forhåpentligvis rekker jeg det, jeg har vært gjennom skanning og MR og alt det der. Nå gjelder det bare å ta tida til hjelp, sier han, vel vitende om at tida er knapp.

Skaden oppsto under en internkamp på trening, hvor spilleren fikk en uheldig vridning.

- Vi spilte på en glatt bane, og jeg nærmest gikk ut i spagaten. Det er kjedelig,  men det er en del av gamet. Vi får håpe det går fort over, sier han.

TO SKADDE MENN: Morten Gamst Pedersen (t.v.) har pådratt seg en skade tett innpå seriestart i England. Her er han i samtale med en annen skadd spiller, Tromsøs Sigurd Rushfeldt. Møtet fant sted under tippeligakampen mellom TIL og Vålerenga forrige måned. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
TO SKADDE MENN: Morten Gamst Pedersen (t.v.) har pådratt seg en skade tett innpå seriestart i England. Her er han i samtale med en annen skadd spiller, Tromsøs Sigurd Rushfeldt. Møtet fant sted under tippeligakampen mellom TIL og Vålerenga forrige måned. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

Skaden kommer ekstra ubeleilig fordi dette er sesongen da han skal reise kjerringa etter det han innrømmer at var en svak fjorårssesong. I dag var han ivrig tilskuer.

- Jeg nærmest satt og spilte fotball mens jeg så på. Og jeg har uansett hatt en god oppkjøring så langt, så jeg er i god form, lover han Norge - og Rovers-fansen.

- Godt forhold til Ince

Generalprøven mot NAC Breda endte 1-1, men «Gamsten» likte det han så.

- Første omgang var jevn, men etter pause var vi best. Om noen fortjente å vinne kampen, så var det oss, mener han.

Englandsproffen virker heller ikke å være rammet av den angivelige misnøyen med lagets nye manager, Paul Ince.

- Det er spennende. Jeg har et godt forhold til manageren, og jeg håper det blir enda bedre, sier Gamst Pedersen, som har fått mye dødballansvar under Inces ledelse.

- Hvordan er han likt av de andre spillerne?

Gamst Pedersen er skadd

- Det får du spørre dem om, han.