- Gamst Pedersen klar for tyrkisk toppklubb

- En bombe, melder avis.

HAR SLITT:  Morten Gamst Pedersen har hatt en tøff tid i Blackburn. Han er også tilsynelatende langt unna en plass på landslaget. Nå tyder mye på at et nytt eventyr starter i Tyrkia. FOTO: NTB SCANPIX
HAR SLITT: Morten Gamst Pedersen har hatt en tøff tid i Blackburn. Han er også tilsynelatende langt unna en plass på landslaget. Nå tyder mye på at et nytt eventyr starter i Tyrkia. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Morten Gamst Pedersen (31) er på vei til Karabükspor, et lag i den tyrkiske toppdivisjonen.

Dette melder tyrkiske medier torsdag.

Blackburn og Karabükspor er enige om en overgang for nordmannen. Bare den medisinske testen gjenstår, skriver Sabah. Storavisa, med et opplag på over 300.000 eksemplarer, karakteriserer overgangen som «en bombe».

Gratis
Gamst Pedersen har vært i Blackburn siden 2004. I begynnelsen av august ble det kjent at han får anledning til å forlate Championship-klubben gratis. Han har i utgangspunktet kontrakt fram til neste sommer, men er ikke inne i varmen til manager Gary Bowyer.

Gamst Pedersen skal ha blitt enig med Karabükspor om en toårsavtale.

Karabükspor ligger på 4. plass i tyrkiske Süper Lig etter helgas første runde. Fra før er Trond Sollied et norsk navn i tyrkisk toppfotball. I juni ble han ansatt som trener i Elazigspor.

Koblet til F.C. København
Karabükspor holder til i byen Karabük, nord i Tyrkia. Klubben er på ingen måte like kjent som de tyrkiske gigantene Galatasaray og Fenerbahce.

Men Karabükspor blir sett på som et lag der de sportslige fasilitetene er i orden.

Gamst Pedersen ble tidligere i uka koblet til F.C. København.

Dagbladet har ikke klart å oppnå kontakt med Gamst Pedersen torsdag kveld.