MATCHVINNER:  Colin Kazim-Richards scoret kampens eneste mål, og sørget for at det var Blackburn som gikk videre til kvartfinalen i FA-cupen. Foto: NTB Scanpix
MATCHVINNER: Colin Kazim-Richards scoret kampens eneste mål, og sørget for at det var Blackburn som gikk videre til kvartfinalen i FA-cupen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Gamst Pedersen og Blackburn sendte Arsenal ut av FA-cupen

Slo Premier League-laget 1-0 på Emirates.

(Dagbladet): Colni Kazim-Richards og Championship-laget Blackburn sørget i dag for å sende Arsenal ut av FA-cupen.

Selvtillit - Det er åpenbart en stor prestasjon å vinne, og å komme gjennom til neste runde, i tillegg til at vi holder buret rent, sier Blackburn-spiller Scott Dann til BBC.

- Vi hadde selvtillit etter våre siste resultater i ligaen, men vi visste at det ville bli en vanskelig oppgave.

Laget har fått en opptur etter at Henning Berg ble sparket som trener i desember. Klubben skylder han fortsatt penger.

- Det har vært opp og ned i løpet av de siste to årene, men under den nye lederen har ting begynt å endre seg. Vi er ikke langt unna en play-off-plass nå, sier Scott.

Tidligere denne sesongen røk Arsenal ut for Bradford fra nivå fire i ligacupen, og nå er de ute av FA-cupen.

- Dette utvikler seg til å bli en veldig skuffende sesong for Arsenal. Spørsmål begynner å bli stilt. The Gunners fikk et ordentlig slag i trynet i dag, sier tidligere Arsenal-spiller Martin Keown til BBC.

Arsene Wenger mener laget hans burde vunnet kampen.

- Jeg kan ikke se hvordan vi kunne tape kampen, for vi hadde ballen mye, og de hadde ett skudd på mål. Men de forsvarte seg godt, og det er den type spill du kan tape hvis du gjør feil bakover, som vi gjorde, sier han til BBC,

Benket stjernene Wenger valgte å sette The Walcott, Jack Wilshere, Santi Cazorla og Lukas Podolski på benken i dagens kamp, men byttet inn Walcott, Wilshere og Cazorla etter 70 minutter.

To minutter senere satte Kazim-Richards kampens eneste mål via stolpen på en retur fra keeper Wojciech Szczesny, og med det sørget for å sende Blackburn videre til kvartfinalen i FA-cupen.

På tirsdag møter Arsenal Bayern München i Champions League, laget som i går sørget for en 18-poengs ledelse i Bundesligaen.